Ben je lid van SVT? Dan ben je ook vrijwilliger bij SVT!

SVT is een vereniging die volledig wordt gerund door vrijwilligers. SVT is een vrijwilligersorganisatie. Geen vrijwilligers, geen SVT. Er zijn te weinig vrijwilligers voor alle taken en functies, (over)belasting  en afhaken dreigt. Ook zorgen we als vereniging niet goed genoeg voor onze vrijwilligers. Met deze beide feiten is een werkgroep afgelopen jaar aan de slag geweest en heeft een visie, kaders en werkwijze ontwikkeld. We noemen dat Vrijwilligersbeleid SVT, voor en door de leden. Ben je geïnteresseerd in deze notitie? Lees deze hier

 De Algemene Leden Vergadering van 27 september is akkoord gegaan met onderstaande: 

 Visie
Het is een morele plicht van ieder lid (vanaf 16, of de ouder van een jeugdlid) om een vrijwilligerstaak te doen bij SVT. Het principe van wederkerigheid geldt: je komt iets halen bij de vereniging, maar je komt ook iets brengen. Ieder lid vindt het vanzelfsprekend iets te doen voor SVT, groot of klein, alles telt.  

Deze visie wordt opgenomen in de statuten. 

 Vrijwilligerscommissie
De VC gaat samen met de afdelingen beter zorgen voor de vrijwilligers. De 5B methode wordt toegepast: binnenhalen, begeleiden, belonen, behouden en beëindigen. De VC gaat ook een databank inrichten met alle vrijwilligerstaken en functies en gegevens van de leden: welke vrijwilligerstaak zouden ze willen doen. 

De Vrijwilligerscommissie is inmiddels begonnen met haar werk. We houden jullie op de hoogte! 

 Trijnie Faber,
Voorzitter SVT 

©2024 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden. KvK nummer 40045564

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?