Ouders krijgen les in vlaggen

Roelof Leuning, een bekend gezicht in het veld als scheids in Tynaarlo en omgeving, heeft zijn kennis en ervaring met veel plezier overgedragen aan enkele enthousiaste ouders tijdens een heuse vlagtraining.  Anketrien Schillhorn van Veen, moeder van Mart, Nanne en Mynke nam deel aan de vlagtraining. Anketrien: “Ik sta geregeld langs de lijn en het viel mij op dat het toch vaak dezelfde mensen zijn met een vlag in de hand. Vooral bij de meidenteams zie je veel enthousiaste moeders die wel aanwezig zijn, ook een actieve bijdrage willen leveren, maar de regels net niet goed genoeg kennen. De wil is er wel, maar dan moet het ook goed gebeuren. Het idee van een vlagtraining werd goed ontvangen en zo kwam het dat we enkele weken geleden met een aantal ouders in de kantine van de Spil onze eerste training kregen.  

Het begon met een nuttige en informatieve avond waarin Roelof Leuning ons alle kneepjes van het vlagvak leerde aan de hand van leuke filmpjes. De keer erop brachten we de theorie direct in de praktijk door te vlaggen bij een oefenwedstrijd. Best spannend, maar het ging ons goed af! Inmiddels heeft een aantal nieuwe vlaggers al langs de lijn gestaan en met succes. Ik moet zelf binnenkort ook aan de bak en ik heb er zin en vertrouwen in.”  

Durf jij het ook aan? Geef je dan op bij de leider van je kind of meld je aan bij Pieterjan Kok en Roelof Leuning. De voordelen van vlaggen volgens Anketrien? Hier komen ze:   

  • Je hebt geen stappenteller meer nodig, want binnen no time heb je je stappendoel bereikt. 
  • Je hebt het aanzienlijk minder koud dan de andere ouders langs de lijn. 
  • Je gaat het spel eindelijk echt goed begrijpen waardoor je niet alleen met een kop koffie langs de lijn je kind staat aan te moedigen, maar ook na de wedstrijd kunt meedoen met de evaluatie. 
  • Je verlegt je focus (want opletten als vlagger is wel een vereiste!) waardoor je echt onderdeel wordt van de wedstrijd. 

 Oh ja, nog een kleine tip: als je vlagger bent, gooi je vlag eerst even op de grond voordat je je handen in je lucht gooit om te juichen, dat scheelt een hoop verwarring 😊.  

©2024 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden. KvK nummer 40045564

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?