Van de Voorzitter Afdeling Voetbal: terugblik seizoen 2022-2023

Het zit er alweer bijna op! Ons voetbalseizoen. Ik heb de afgelopen maanden weer enorm genoten van bijzondere voetbalmomenten. Uiteraard de druk bezochte Derby SVT-Tynaarlo op 1 april. Ook al hebben we niet gewonnen, ik kijk terug op een succesvolle dag die ook nog eens feestelijk werd afgesloten door Marco Schuitemaker!

Ook kijk ik met plezier naar de invulling van de donderdagavond. Inmiddels zijn het niet alleen het 35+ team en het vierde die samen trainen, ook het damesteam vergezelt hen. Een mooie combinatie zowel tijdens als na de training. Sowieso ben ik blij dat de vrouwen bij SVT zich sterk houden. Naast een senioren damesteam hebben we aankomend seizoen ook weer teams voor de MO-11, MO-13 en MO-15.

Zoals bekend zijn het 3e en 4e elftal samengevoegd. Deze samenvoeging pakt goed uit en er begint meer en meer een team in het veld te staan. Bij eventueel tekort aan spelers melden zich ook spelers van het 2e en 5e om bij te springen. Andersom is dat trouwens ook het geval. Ook hier zie je dus: Samen vooruit!

Daarover gesproken. Wat gingen we er allemaal voor tijdens het traditionele ouder-kind toernooi! Een mooie strijd tussen de ouders en kinderen van zowel SVT als VAKO. Al moet ik toegeven dat ik persoonlijk met een behoorlijke nederlaag het veld verliet. Het ouderteam waar ik bij hoorde werd flink ingemaakt door de jongens van de JO-17/2. Je ziet ook hier dat de samenwerking SVT-VAKO mooi verloopt. Een fijne mix van ouders op het veld en bij de BBQ. Er waren wel 350 mensen! Enkele weken later volgde het Driede toernooi. Hét slotstuk van dit sportieve seizoen waarbij ruim 150 man op de been was en het tot in de late uurtjes gezellig was.

Tot slot wil ik nog even wat woorden richten aan het 1e elftal van SVT. Het was een pittig seizoen waarbij we soms verloren en soms wonnen. Er is in ieder geval altijd hard gewerkt. Zowel door de spelers als de trainers. Een aantal spelers heeft aangegeven te stoppen, gelukkig hebben zich ook nieuwe spelers gemeld en dus staat er weer een mooie selectie klaar voor het nieuwe seizoen. Jan Veenhof heeft aangegeven volgend jaar graag als hoofdtrainer aan de slag te gaan met het team. Hij wordt ondersteund door Marcel Kuiper die vanuit de UEFA opleiding tot trainer stage bij het team gaat lopen. Een mooie ontwikkeling voor Marcel die ik hem van harte gun. Johan Boer blijft op de achtergrond beschikbaar en springt bij waar en wanneer nodig. Ik wil Johan heel erg bedanken voor zijn inzet het afgelopen seizoen! Dat geldt uiteraard ook voor John, Henk en Geert!

Ik wens iedereen een fijne zomer toe en tot in september!

 

 

©2024 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden. KvK nummer 40045564

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?