Zeegser Najaartocht 2022 

Afgelopen zaterdag 5 november heeft de afdeling wandelen van S.V.Tynaarlo de Zeegser najaarstocht georganiseerd. Door het prachtige zonnig weer vulde de Brink in Zeegse zich al snel met de auto;’s van de deelnemers die zich konden inschrijven bij het startbureau in Grand Caf’e Het Witte Huis in Zeegse. 

Er kon gekozen worden uit afstanden van 5, 10, 15 en 20 km. De route van de langste twee afstanden voerden door het Drentsche Aa landschap richting Oudemolen waar bij molen ‘De Zwaluw’ een rustpunt met koffie verkoop was. Tevens kon de molen bezichtigd worden en was er een film en tentoonstelling. 

Na de rust ging de route weer richting Zeegse waar aansluiting gezocht werd bij de 5 en 10 km. 

De 5 km, waar dit jaar voor het eerst ook een rollator vriendelijke alternatief van was uitgezet boog al snel af richting Zeegse, maar de andere afstanden brachten de deelnemers naar Tynaarlo waar men langs de randen van het dorp naar Grand Café Centraal liep om zich daar bij de controlepost te melden. Na een optioneel kopje koffie werd de route vervolgd langs de noordkant van het dorp om via het Natuurbad richting de ijsbaan te gaan om daar wederom een rustpunt te hebben. Hier werd vol enthousiasme de prachtige ijsbaan gepromoot door het bestuur van de ijsvereniging. 

Op de terugweg richting Zeegse werd nogmaals het mooi landschap van het Drentsche Aa gebied doorkruist en moesten er soms wat modderige stukken overwonnen worden om weer zich uiteindelijk weer bij het startbureau af te melden. 

In totaal hebben er 508 wandelaars deelgenomen en kan de organisatie spreken van een zeer succesvolle editie die volgend jaar ongetwijfeld een vervolg krijgt. Eerst moeten echter de routes voor de 48ste Tynaarloër Wandeldag  op 3 april 2023 uitgezet worden. 

©2024 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden. KvK nummer 40045564

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?