Nieuw in de gemeente Tynaarlo: Oldstars Walking Football

Wat is er leuker dan samen een balletje trappen? OldStars Walking Football biedt met een iets aangepaste spel- en trainingsvorm iedereen die mogelijkheid. De gezamenlijke voetbalverenigingen Actief, FC Zuidlaren, SV Tynaarlo, Yde De Punt én VAKO starten daarom OldStars Walking Football in onze gemeente.

Heb je altijd gevoetbald maar is een volledige wedstrijd of training niet meer mogelijk? Zou je wel willen voetballen maar zie je er tegen op (weer) te beginnen? Dan is OldStars Football een goede oplossing. Het is een voetbalvorm die zich vooral richt op 55+ers maar die eigenlijk geschikt is voor iedereen die lekker actief wil zijn én blijven op het voetbalveld. Ook biedt het alle gelegenheid voor een bakkie koffie en het ontmoeten van nieuwe mensen.

De voetbalverenigingen in de gemeente Tynaarlo hebben de handen ineengeslagen en starten deze september met deze aangepaste vorm van voetbal. De trainingen worden verzorgd door twee ervaren trainers met specifieke aandacht voor de oudere speler.

Training: elke dinsdag om 10:00 uur, koffie vanaf 09:30 uur
Waar: voetbalveld SV Tynaarlo (Zuidlaarderweg 1, Tynaarlo)

We beginnen dinsdag 20 september met een training met demo van Oldstars FC Groningen onder leiding van trainer Rik Liezenga. Aanvang 14.00 uur met koffie en thee, en na de training deze eerste keer een  afsluitende borrel van 16.00 – 17.00 uur. Deelname is gratis, opgave vooraf wordt gewaardeerd. Je kunt je opgeven via e-mail voorzitter-voetbal@svtynaarlo.nl of telefoon 06-11297976.

 

Wat is Walking Football?
Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contact verboden. Op deze manier wordt er veel van het positiespel gevraagd en is het de perfecte variant voor mensen, die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal.

©2024 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden. KvK nummer 40045564

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?