Op de koffie bij sponsor Harry Nijborg van MooiWonen (en Agriplaza!)

Op een mooie zonnige dag in maart gaan Margriet en Annemarie van de PR & Sponsorcommissie op bezoek bij Harry Nijborg van MooiWonen. En van AgriPlaza! Harry heeft als Zilver XL-sponsor een dubbel bord bij De Spil. We doen ons huiswerk en struinen op de website, want hoe zit het nu precies met die twee bedrijfsnamen?

· AgriPlaza biedt een platform voor de agrarische ondernemer, met services op het gebied van aan- of verkoop van agrarisch vastgoed, taxaties van onroerend goed, bouw- en/of juridisch advies.

· MooiWonen richt zich op de begeleiding bij de aan- en verkoop van woningen, appartementen en woonboerderijen. Landelijk óf in de stad. Maar wel met als specialisme de drie Noordelijke provincies.

Dat is duidelijk! Nu willen we natuurlijk alles over het bedrijf weten van Harry zelf! Harry maakt het ons makkelijk, want hij praat makkelijk én hij geeft ons meteen de nodige boekjes en brochures. We vragen ook om zijn visitekaartjes, die kunnen mooi in de bakjes op de balie van De Spil!

Als agrarisch makelaar in hart en nieren is hij trots op zijn ‘roots’. Zijn ene opa was veekoper/-handelaar, de andere boer. Harry ging naar de hogere landbouwschool en daarna aan de slag op het gebied van bedrijfsverzorging. Noord-Drenthe, Groningen, het gebied rond Beilen: Harry kent zo’n beetje alle boeren en bedrijfsverzorgers, en zij kennen hem.

Harry is boerderijbouwspecialist, gaf landbouwvoorlichting en weet alles over het (nieuw) bouwen van boerderijen en stallen. Over de aankoop en verkoop van land, over fosfaat en stikstof. Maar ook bijvoorbeeld over kavelruil, waar hij momenteel druk mee is hier in de buurt. Leuke processen vindt hij dat! Overigens is Harry makelaar-breed beëindigd. Hij noemt dat ‘kamers’: “Ik mag werken in de kamers ‘wonen’ en ‘agrarisch’.” Super allround dus!

Harry kent de buurt hier op zijn duimpje. Je kunt ‘gewoon’ plat praten: Harry is namelijk geboren in Schuilingsoord en woont nu in de bossen bij Zeegse, eigenlijk weer terug bij het begin dus. De foto die de hele wand van zijn kantoor beslaat is gemaakt van zijn ‘achtertuin’. Een mooie achtergrond vinden wij voor een foto van Margriet en Harry voor bij dit artikel!

Het bedrijf AgriPlaza is hier, in Tynaarlo, sinds de kerst van 2008 gevestigd en werd geopend door meneer Pon (breder bekend van de auto’s). Daarvoor zat het bedrijf in Garnwerd en werkte Harry voor wat toen nog AgriPon heette.

Dat zijn bedrijf in Tynaarlo zit is geen toeval: zijn klanten weten het te waarderen dat het makkelijk te bereiken is (op een steenworp van de A28) en ook parkeren is geen probleem. “En het is maar 10 minuten fietsen naar kantoor!”

Het bedrijfspand van MooiWonen staat in Annen en is gevestigd in de voormalige slagerij van Aling en bestaat uit een winkel en een appartement. Zoon Dolf –voetballend in het eerste van Annen – runt die tak van het bedrijf als woningmakelaar. Harry: “Het woord AgriPlaza dekte niet helemaal de lading als het ging om het verkopen van huizen in de stad. Mensen vonden het raar om een bord met dat woord in de tuin te zien in Groningen, vroegen zich dan af waar de kavel was die te koop was. Mijn vrouw bedacht de naam MooiWonen. Eerst dacht ik: lijkt dat niet teveel op de bandnaam ‘Mooi Wark?’ Maar de naam was precies waar het om ging: mooi wonen, in mooie omgeving!”

We willen weten of Harry zelf vaak op het voetbalveld te vinden is. “Jazeker, ik kom vaak in Annen, wij zijn shirtsponsor en Dolf voetbalt er dus. Maar ook bij VAKO. En we zijn vaak te vinden in de boerenbox bij FC Groningen, daar nemen we onze klanten graag mee naartoe.” Maar Harry is naast voetbal ‘solidair’ met alle vormen van sport. Zoals Trek a trek. Sponsort ook de tennisclub in Annen en de visclub in Eext. En de touwtrekkers kunnen ook op zijn steun rekenen.

Welke sporten Harry zelf beoefent? Harry heeft diverse keren, destijds als speler van het eerste van Annen, tegen Tynaarlo gevoetbald. Mannen als de Westerhofjes en Albert Struik zijn voor hem geen onbekenden. Ook houdt hij van hardlopen, skiën en van mountainbiken. Dat laatste doet hij met de Bultenbroezers. En van schaatsen: “Ken je het Siepelveen? Ik ben de eerste die erop staat als het maar een beetje gevroren heeft!”

BEDRIJF IN HET KORT

Al jaren is AgriPlaza een begrip in de agrarische makelaardij. Harry en zijn collega’s helpen graag met allerlei zaken waarmee een agrarisch ondernemer te maken krijgt. MooiWonen is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van landelijke woningen. Kijk voor meer informatie op www.mooiwonenagriplaza.nl.

 

©2024 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden. KvK nummer 40045564

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?