Opening MFA “De Spil”

Circus Monte Tynaarlo een groot succes !

Op 8 en 9 Juni hield afdeling gymnastiek van sportvereniging Tynaarlo haar tweejaarlijkse uitvoering  . Omdat Tynaarlo op dit moment geen eigen gymzaal heeft is bedacht om een uitvoering in een heuse Circus tent te gaan houden op het sportveld bij de nieuwe MFA .

Vanaf dinsdag waren al vele vrijwilligers in touw om alles op tijd gereed te hebben voor de première op Vrijdagavond.  Voor de opmars liepen alle kinderen in een lange sliert van de kleedkamers naar de circus tent. Even na 19.00 klonk het clublied van SVT door de tent en kon de uitvoering echt van start in een volledig uitverkochte tent ,  Spreekstal meester Jorrit Vriezema kondigde als eerste act de Clowns aan dit waren de kinderen van groep 1, 2 en 3  . Na de clowns werd de tent gereed gemaakt voor de ontvangst van 7 peuter tijgers die over kasten en door hoepels kropen  . Toen de roofdieren de tent uit waren was het tijd voor een paar meiden die op donderdag naar voorbereidend turnen gaan. Aan het eind van een korte pauze werden de nieuwe training jassen van beide turnselecties van sponsor FinQ Financieel advies en de turnpakken van de jongens officieel gepresenteerd . Daarna waren de dancing Queens  meisjes van voorbereidend turnen op maandag aan de beurt zij lieten o.a. zien dat ook meisje heel goed kunnen reuzenzwaaien aan de rekstok. De jongens van de turnselectie klommen tot hoog in de nok van de tent in een touw en lieten zien waarom zij zoveel medailles oogsten dit seizoen. De gymnasten van groep  4 en 5 waren echte circus artiesten die zelfs schoteltjes liet draaien op stokken .TynAcro de meisjes die de verplichte oefenstof turnen deden niet alleen mooie acro oefeningen op de grond maar lieten ook prachtige acrobatische oefeningen zien in een hele grote hoepel .De kinderen van groep 6,7 en 8 waren echte trapezeartiesten .Op twee balken over elkaar geplaats in de tent lieten de oudste turnsters hun mooie act zien een groot deel was door de meiden zelf bedacht en in elkaar gezet.  en als een na laatsten waren de stoere jongens en meiden van het voortgezet onderwijs op het podium te zien .  Ook Greetje Panman , Jolein Kievit en Aljan Leiting  werden tussendoor nog even op het podium geroepen  Greetje omdat ze voor de Jurycursus Td2 {keuze oefenstof } is geslaagd ! Jolein en Aljan omdat ze zijn geslaagd voor assistent 1 . De uitvoering werd knallend afgesloten in een batle tussen bestuur , leiding en de kinderen en het in grote getallen aanwezige publiek . Zaterdagmorgen moesten 7 turnsters van SVT naar Zuidwolde voor de toestelfinales , ondanks de gymuitvoering kwamen er toch 5 medailles mee naar Tynaarlo dus werden de meiden hiervoor ook even in het zonnetje gezet . Een groot compliment voor de leiding zij hebben er toch een leuk en gevarieerd programma van kunnen maken ondanks de beperkte ruimte in de tent  Ook het publiek was super enthousiast wat een echt SVT gevoel gaf .  Langs deze weg willen we nogmaals ALLE vrijwilligers waaronder veel jeugd bedanken en in het bijzonder de technische commissie voor hun inzet de hele week en in het weekend . Ook een grote dank aan de vele sponsoren die deze uitvoering mogelijk hebben gemaakt .\

Foto’s van de opbouw zijn gemaakt door enkele bestuursleden , Foto’s gemaakt tijdens de uitvoering zijn gemaakt door Yvonne Meijer .

Circus Monte Tynaarlo

De lasershow

©2024 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden. KvK nummer 40045564

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?