Zilver voor Linde !

Zilver voor Linde!

Voor het provinciaal kampioenschap op 8 april in Hoogeveen, hadden zes meiden van SVT zich geplaatst. Door andere sportverplichtingen konden Liselotte en Dewi helaas niet meedoen. Sosha, Nikêh, Linde en Lianne waren er gelukkig wel. De sfeer in Hoogeveen was goed en wij als trainsters waren benieuwd wat de meiden vandaag zouden laten zien.

Sosha turnde in de eerste wedstrijd. Ze begon op brug, het toestel waar ze de meeste spanning voor had. Een prima oefening waarbij ze vol zelfvertrouwen eindigde met een salto af. Op balk moest ze een val incasseren bij de radslag, op vloer maakte ze dit goed met een arabier flickflack en prachtige sprongen. Als laatste toestel turnde ze op sprong, ook hier liet ze groei zien ten opzichte van de laatste wedstrijd. Sosha eindigde met een puntentotaal van 50,65 als zesde van Drenthe in haar niveau.

In wedstrijd twee mochten Nikêh, Linde en Lianne turnen. Iedereen begon op brug en dit zorgde voor een mooi begin van de wedstrijd. Hierna stond balk op het programma. Nikêh turnde mooi door bij de sprongen en haar handstand was ook goed. Helaas viel ze eraf met de koprol. Linde had wat wiebeltjes op balk, maar bleef wel staan en werd hierdoor eerste op dit toestel. Lianne stond met de arabier, maar moest helaas de balk vroegtijdig verlaten na de pirouette. Het derde toestel was vloer. Nikêh had geleerd van de vorige wedstrijd en kreeg een super hoge score van 15,05. Linde liet een mooie vloer oefening zien en werd vierde op dit toestel. Lianne liet het helaas liggen door een aantal slordigheidsfoutjes. Bij sprong lieten alle drie de meiden mooie sprongen zien. Nikêh werd zesde van Drenthe in haar niveau, terwijl ze als een van de laatste meiden mee mocht doen aan deze wedstrijd. Lianne werd negende en Linde mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen terwijl ze het zelf amper kon geloven.

Al met al een goede wedstrijd voor alle SVT toppers!

Zilver voor Linde !