Zilver en brons op Drents kampioenschap !

Om 8.10 uur startte zaterdag het strak georganiseerde Drents kampioenschap in Peize. De beste turnsters van noord en zuid hadden zich voor deze wedstrijd geplaatst. Jolein en Sosha beten het spits af. Sosha begon op vloer met een nette oefening. Daarna ook sprong, brug en balk. Ze behaalde een nette 8e plaats!
Jolein had als 1e toestel balk, wat een lastige start was. Wat foutjes waardoor zicht op het podium eigenlijk wel weg was. Maar Jolein ging goed door en ze was zelf het meest tevreden over brug terwijl haar beste score op vloer was. In het eindklassement werd ze 13e.
In de middagwedstrijd was het spannend voor Inge, Lianne, Jade en Nora want er waren podiumkansen! Jade begon de wedstrijd op sprong met, wat later bleek het hoogste cijfer van allemaal! Ook Inge en Lianne begonnen goed op sprong. Daarna op brug knallen, dit ging goed. We hielden geen tussenstanden bij, lekker turnen dan zien we wel. Op balk mooie sprongen , pirouettes en radslagen, wat mooie scores opleverde. Een goede klassering was hiermee veilig gesteld. Op het laatste toestel vloer ging het voor Lianne nog bijna mis. Het verkeerde vloermuziekje werd afgespeeld tijdens haar oefening. Lianne keek eens opzij naar de bank. Jade riep: “gewoon doorgaan”en dat deed ze. De jury had het niet eens opgemerkt. In de einduitslag werd Jade 2e, mooie podiumplek!, Inge werd op 0,1 pnt 4e en Lianne 5e.
De jongste turnster van SVT, Nora ging per toestel steeds beter turnen. Wat ze afsloot met de beste balk oefening van alle 24 instappers! De verrassing was van haar gezicht af te lezen toen ze naar het podium mocht voor een mooie 3e plaats! In de laatste wedstrijd turnde Linde een stabiele balkoefening. Op sprong verraste ze met 2 hele mooie overslagen over de kast. Omdat dit haar 1e wedstrijdseizoen was was de plaatsing hiervoor al een hele opsteker en dan ook nog zo’n goede wedstrijd draaien. Ze werd in het eindklassement 12e in deze wedstrijd. Weer mooie successen voor SVT. Met dank aan alle vrijwillige hulp van juryleden, begeleiding en natuurlijk het enthousiaste publiek!

Zilver voor Jade !

Brons  voor Nora !