Zilver voor Bo op District finale in Lemmer

De beste mannelijke turners van Drenthe, Friesland en Groningen kwamen op zaterdag 13 mei bij een om de District finale te turnen. SVT werd vertegenwoordigd door Bo, Finley en Jako in de eerste wedstrijd en Aljan in de tweede wedstrijd. De sfeer was goed en informeel, ondanks de strakke stropdassen en nette jasjes van de juryleden. Jako turnde een nette wedstrijd en maakte geen grote fouten. Zijn rek oefening mocht hij laten zien aan zijn vader, Bert Zuurd, die de hele dag bij rek jureerde voor SVT. Dit zorgde bij Jako niet voor extra spanning en hij liet zien wat hij in zijn mars had. De scores lagen dicht bij elkaar en met een nette score van 108,55 werd hij zesde van de dertien in dit niveau. Voor de 6 jarige Finley een dubbel spannende dag omdat hij na deze finale ook nog mocht afzwemmen voor zijn diploma! Hij startte met een paar goede oefeningen en bij sprong liet hij weer verbetering zien. Aan het eind van de wedstrijd werd het concentreren wat lastig maar aangemoedigd door de anderen ging het prima. De prijsuitreiking ging geheel in het donker waarbij de turners in de spotlight kwamen te staan. Dit maakte deze wedstrijd tot een zeer bijzondere ervaring. Finley werd 11e in zijn groep. Bo turnde een hele goede wedstrijd. De extra trainingen van de laatste weken pakten goed uit. Hij liet mooie zwaaien, steunen en rollen zien op de 6 toestellen. Bo werd heel knap 2e en kreeg de zilveren medaille!

In wedstrijd twee mocht Aljan laten zien wat hij kon. Aan zijn supporters kon het niet liggen, mama, papa en de twee oma’s waren mee om Aljan aan te moedigen. Met meer deelnemers in zijn niveau dan gewoonlijk moest Aljan het beste van het beste laten zien. Dit lukte helaas niet overal en met een aantal kleine foutjes belande hij net naast het podium op een vierde plaats met 98,65 punten.

Kijk voor foto’s op de site van SVT!

De mannen maken zich nog op voor de clubteams op 24 juni.

De turndames turnen op 10 juni nog de toestelfinales

Zilver voor Bo !

Finley , Bo ,Aljan en Jako

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.