Vrijwilligers van de maand juli: familie Veldman

SVT kan heel trots zijn op het enorme legioen vrijwilligers dat zich inzet voor de club. Iedere maand interviewt Annemarie Kasper een van hen. Of meer, zoals deze maand: de familie Veldman.

De interviews met Willy KruitRobert JansenAnnie Klasen, Andries van der Hoek, Jan Reijntjes en Roelie Lokhorst kun je teruglezen door op hun namen te klikken.

Veldman Jarno scheidsrechterschemaOp een regenachtige zaterdag, met interviews met Roelie Lokhorst en Jan Reijntjes net achter de kiezen, fiets ik naar de voetbalvelden van SVT om een wedstrijd van de F2-tjes te bekijken. En tref daar de familie Veldman, die tussen de buien door op de picknickbanken even geniet van het zonnetje. “Oh, je bent op de interviewtour. Als wij maar niet aan de beurt komen!” grijnst René.” Redelijk onnozel vraag ik: “Doen jullie ook vrijwilligerswerk?”

• René is leider van het C1-elftal, waarin 15-jarige zoon Jarno voetbalt
• René en Ineke vormen samen het wedstrijdsecretariaat
• Jarno is scheidrechter van de F-jes (“Ja, inderdaad, net als Robert Jansen” – die in februari is geïnterviewd)
• Ineke draait kantinediensten

René snelt naar het veld in de verte, waar zoon Jarno het startsein geeft voor de tweede helft van de wedstrijd van het F2-elftal. Die overigens wordt gewonnen door de groen-witten met 4-3! Gefeliciteerd!  Ineke heeft wel even tijd om toelichting te geven op hun teamwork als gezin.

Veldman Jarno in veld“Sinds twee jaar doen René en ik samen het wedstrijdsecretariaat. René haalt alle informatie uit Sportlink, waarin de KNVB de wedstrijden plant. Wij verdelen vervolgens de wedstrijden over de dagen en de velden. Daarna lever ik al die informatie aan bij Willy Kruit (zie interview oktober 2015), die ervoor zorgt dat alles goed in het sportkrantje komt.”

Zoon Jarno voetbalt sinds zijn 6e bij SVT, en evenzo lang draait moeder Ineke kantinediensten. “Ik sta sowieso eens per maand in de kantine, vanaf dit seizoen veel met Mea Kievit, maar wordt vaak gevraagd om in te vallen. Ik ben dus wel vaker achter de bar te vinden: deze maand (het is de 16e) heb ik al vier kantinediensten gedraaid.”

Zoon Jarno ‘scheidsrechtert’: “Die wedstrijden zijn ongeveer om de week en René gaat eigenlijk altijd mee.” Dit keer heeft René de opdracht gekregen om mee te helpen de 20 minuten speeltijd in de gaten te houden.

Vader René is actief in ‘Het Driede’. “Al jaaaaaaaaaren!” Wat zijn bijnaam is? “De Beul!”. Hij vormt een koppel met ‘De Breuk’, Arjen Bakema. “Vaak belt René me na afloop van een wedstrijd: of ik nog even een biertje kom drinken. Aan de andere kant van de bar dus. Ook heel gezellig!”

Veldman gezin 5