Vrijwilliger van de maand: Robert Jansen

Vspelregels_signalenbuitenspelrijwilliger van de maand februari 2016: Robert Jansen

Een van de jongste vrijwilligers bij SVT; misschien wel De Jongste, met zijn 15 jaar. Waar kunnen we Robert van kennen? Bijvoorbeeld van de lagere school, want buiten het feit dat hij in Groningen werd geboren, op 7 september 2000, heef Robert zijn hele leven in Tynaarlo doorgebracht. En is hij van plan om er zo lang mogelijk te blijven. En nee, ookal heeft hij het prima naar zijn zin met zijn vader, moeder en broertje Sander in De Arlo: ooit wil hij echt wel het huis uit. Robert zit nu in HAVO 4 van het Harens Lyceum. VWO is de vervolgstap richting zijn beoogde studie: tandarts worden is zijn droom. Die studie kun je doen in Groningen, dus voorlopig kan hij nog mooi thuis blijven wonen. En… de zaterdagen doorbrengen op het voetbalveld van SVT.

Zodra Robert zijn zwemdiploma op zak had, werd hij met het voetbalvirus besmet. Op zijn 5e startte hij bij de F-jes. Voetballen vond hij steeds leuker, dus toen hij op zijn 13e de oproep zag voor mensen die een scheidsrechter cursus wilden volgen, was Robert van de partij, als een van de eersten. Drie woensdagavonden op rij moest hij op cursus bij VAKO in Vries; sindsdien fluit hij met regelmaat thuiswedstrijden van de F-jes. Volgende stap zijn de C- en D-elftallen. Om wedstrijden te mogen fluiten bij de B’s en hoger, en de senioren, zal Robert nogmaals op cursus moeten, en dat wil hij graag! Want het doel is om zo hoog mogelijk te komen.

Naast wedstrijden fluiten voetbalt Robert zelf ook actief in het B1-elftal. Eigenlijk kan hij op elke positie spelen maar meestal staat hij voorin, of op doel. Daarnaast is hij een fanatiek kijker, op TV of live op het veld, bijvoorbeeld bij zijn broertje Sander, die bij D1 speelt.

Zodra de wedstrijden op zaterdag erop zitten, gaat Robert aan de slag op een boerderij van Hogen Esch, in Tynaarlo of in Gasselte. Lol heeft ie in tractor rijden, maar ook helpt hij met de koeien, melken bijvoorbeeld, of het voeren van de kalfjes. Is er dan nog tijd over, dan zit hij graag aan de waterkant. Vissen, met vrienden die hij nog kent van zijn schooltijd in Zuidlaren. Beste plekken om karpers en snoeken te vangen zijn het Noord-Willemskanaal of De Groeve. Met dezelfde vrienden brengt Robert ook zijn vrije tijd door, ‘chillend, hangend en gamend’.

Onlangs is Robert in de plaats Martin in Slowakije geweest, in het kader van een uitwisselingsprogramma van school. Binnenkort komen er Slowaakse scholieren naar Nederland. ‘Natuurlijk gaan we met hen naar Amsterdam, maar ik sleep ze ook mee richting de sportvelden van SVT!’.