Vrijwilliger van de maand april: Hielke Martens

SVT kan heel trots zijn op het enorme legioen vrijwilligers dat zich inzet voor de club. Iedere maand interviewt Annemarie Kasper een van hen. Of twee. Of een hele familie! De interviews met Willy KruitRobert JansenAnnie KlasenAndries van der HoekJan ReijntjesRoelie Lokhorstfamilie VeldmanHans & Henk WesterhofGreetje PanmanEgbert Leiting & Gabriëlla Kats, Klaas BoonstraHarold DarwinkelRoelof LeuningArie DallingaBjörn NienhuisJordy DekkerAnneke TimmerHarald HomanJan HoogenbergJohan en Irene BoerHarrie HaddersMea en Jolein KievitRoel JagerJan Meijeringh en Ellen Westerbeek kun je op de website teruglezen door op hun namen te klikken.

Vele pogingen mislukten om Joke Zijlstra te interviewen. Dit keer begint ze over ’20 tigers’ die gaan helpen bij het opbouwen van de tent voor de gymnastiekuitvoering. Dat maakt me nieuwsgierig… 20-ers, of tijgers? En Joke is weer even ‘safe’! En Hielke zit ook safe, want de foto’s, gemaakt tijdens de foute party in Zeegse, blijken gelukkig allemaal vaag, blauw, mislukt! Dus mag ie zelf wat mooi plaatjes aanleveren!

Pa en ma Martens vernoemden hun zoon – inderdaad – naar De Kameleon! Tot zijn 14e woonde Hielke achterop het industrieterrein; daarna verhuisden ze naar het huis aan de Dorpsstraat met de Asterix-en-Obelix-garagedeur. Inmiddels woont Hielke met vrouw Dorien en zoontje Sten in Westlaren, maar zijn hart ligt hier nog steeds.

Hielke volgde een opleiding Mechatronica, ging vervolgens naar de middelbare hotelschool (moeder Aly vertelde al eens dat Hielke en zijn zus vanaf hun twaalfde om de week op vrijdag kookten!) en weet nu alles over betonnen aanrechtbladen!

Hielke ‘is van de gymnastiek’, maar Hielke ‘is ook van Evolve’. En omdat Hielke al gauw doorheeft dat wij een nieuwe keuken willen, zitten we al snel naar filmpjes van aanrechtbladen van beton te kijken. Dat doet ‘ie goed!

Vroeger was turnen zijn ding, en dat kan hij nog steeds: ‘Even een saltootje op het strand bij het oude zwembad’. Zien! Tussen zijn 7e en 12e had hij les van Erwin. ‘In Tynaarlo was de groep te klein, dus SVT trainde in Vries’. Later werd de gymzaal aan de Achterweg the place to be. ‘Maar toen ik naar de middelbare school ging, was turnen niet meer stoer.’ Later begon toch weer te kriebelen en ging Hielke op les bij Anja Leiting, onder andere samen met Jorrit Vriezema: een van de andere ’20 tigers van Joke’. :-)

Via Siep rolt Hielke rond zijn 21e in een bestuursfunctie bij gym, ‘zonder vaste taak’, maar ‘de jongeren+ was een groep waarvoor op dat moment te weinig werd gedaan.’ En niet veel later is hij, zoals dat nu eenmaal gaat, ook actief met de geraniumactie, de onderlinge wedstrijden en springt hij bij met jureren. ‘Het vegen van de TT-tribunes voor extra centen voor de club komt bij gym vandaan.’

Toen de website van SVT werd gebouwd, was Hielke nog verantwoordelijk voor content beheer namens de gym-/turntak. ‘Maar PR en promotie heeft Dineke nu overgenomen.’ Tegenwoordig is hij penningmeester: niet alleen van gym, maar ook van volleybal. ‘Het financiële gebeuren ligt me, het is een van mijn taken bij Evolve.’ En natuurlijk is er de gymuitvoering, waarvoor veel geregeld moet worden, en waar Hielke tijdens de voorstellingen de muziek en het geluid verzorgt. Komt zijn discotheekervaring als light jockey bij Joke mooi van pas! Dat is nog steeds een hobby: wat ooit begon wat discobolletjes die hij voor zijn 10e verjaardag kreeg, gevolgd door drive-in shows waarvoor Hielke en Jorrit Vriezema konden worden geboekt (in hun middelbare schooltijd) onder de naam WHEC (‘We Hebben Een Camera’), zijn bijbaan in de Vriezerbrug (ook weer samen met Jorrit), waar ‘moedertijger’ Joke zijn ‘bazin’ was en Hielke werkte achter het licht, de bar en de draaitafels en de ontmoeting met Dorien in de discotheek, eindigt met ladingen apparatuur ‘die nog steeds bij mijn ouders aan de Dorpsstraat staat!’

De uitvoering dus. Die wordt groots dit jaar en gekoppeld aan de opening van het nieuwe gebouw bij de sportvelden. Op vrijdag 8 juni barst het feest los met een gymuitvoering in de avonduren, in een echte circustent! ‘Laat dat maar aan Siep over: die heeft de gekste ideeën!’ Thema dit jaar is Monte Tynaarlo, een kwinkslag naar het beroemde circus van Monte Carlo.

‘We proberen een act te realiseren die ‘Russian bar’ heet. Wat dat is? Kom zelf maar kijken! Het lijkt erop dat het Siep gaat lukken!’ De dag erna is er een matineevoorstelling gepland, gevolgd door de officiële opening van de multifunctionele ruimte (MFR) en een feestavond voor leden en dorpsgenoten! Hou de berichten dus in de gaten!

©2018 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.

Create Account

Spring naar werkbalk