Vrijwilliger van de maand februari: Jan Meijeringh

SVT kan heel trots zijn op het enorme legioen vrijwilligers dat zich inzet voor de club. Iedere maand interviewt Annemarie Kasper een van hen. Of twee. Of een hele familie! De interviews met Willy KruitRobert JansenAnnie KlasenAndries van der HoekJan ReijntjesRoelie Lokhorstfamilie VeldmanHans & Henk WesterhofGreetje PanmanEgbert Leiting & Gabriëlla Kats, Klaas BoonstraHarold DarwinkelRoelof LeuningArie DallingaBjörn NienhuisJordy DekkerAnneke TimmerHarald HomanJan HoogenbergJohan en Irene BoerHarrie HaddersMea en Jolein Kievit en Roel Jager kun je op de website teruglezen door op hun namen te klikken.

Zaterdagmiddag rond een uur of vier is Jan wel klaar voor een interview: het hout is veilig opgeslagen in Vries (op dat ene stronkje na dat uitgerekend voor de deur van Dorpsstraat 21 van het karretje viel: Klaas says thanks!) en buurman Henk komt ook nog even langs voor een biertje. Maar eerst moet Jan vrouw Saskia nog even naar de bushalte brengen. En krijgen dochter Suze en zoon Cas de opdracht om ‘Annemarie te vermaken’. Dat gaat ze prima af! Eerst paaseitjes eten, en daarna volgen er vanzelf allemaal verhalen over hun papa. Cas: ‘Hij mijn coach, samen met Richard (Brink)’. Wat hij dan doet? ‘Zeggen waar je moet staan!’. ‘En aanmoedigen!’, vult Suze aan. ‘En hij heeft ook een paar keer geholpen met de bouw van de nieuwe kantine’, aldus het tweetal. ‘Een stuk of twee keer. Of drie. En hij werkt bij het Ieshokkie: is dat eigenlijk ook vrijwilligerswerk?’ vraagt Suze zichzelf hardop af. Cas: ‘En soms geeft hij voetbaltraining, in de zomer en zo, als er geen andere trainers (Jaap of Jordy) zijn.’ Ook heeft Jan zich jarenlang ingezet voor het Tynaarlo Oranje Comité (TOC), ‘maar daar is hij mee gestopt. En hij doet ook wel mee met potgrondactie!’ Of hij ook nog steeds hout zaagt voor De Kiep? ‘Ja!’ zegt Suze. ‘En we voeren ongeveer eens in de zes weken in het weekend de beesten op de kinderboerderij van De Kiep. En mama doet ook bardiensten’. ‘Volgens mij heeft papa nog nooit een bardienst in de nieuwe kantine gedraaid’, aldus Cas, die dat altijd wel leuk vond: papa een beetje helpen achter de counter op zaterdagen dat Cas wedstrijden moest spelen! :-)

Jan komt weer thuis en vult bovenstaand verhaal aan: ‘Heel lang geleden, al zo’n 20 jaar, ben ik begonnen met vrijwilligerswerk in het hoofdbestuur namens de toenmalige afdeling volleybal. Later werd ik samen met Richard Brink leider van het jeugdteam E/F: jongens die nu inmiddels rond de 30 zijn. Nu ben ik leider van de F1: het team van Cas. Verder ben ik secretaris van de ijsvereniging (‘Een mooi cluppie!’, vult Henk Slijkhuis aan, die in hetzelfde cluppie zit). ‘Ze mogen me ook altijd polsen voor de schoonmaakacties bij het natuurbad: ik ben graag buiten aan het werk! En natuurlijk help ik ook met geraniums verkopen, of tribunes soppen, … Ik zit niet meer in de TOC, dat heb ik vijf of zes jaar gedaan. Maar als ik op de dag zelf iets kan doen: leuk! Met onze straat doen we ook altijd mee aan Halloween!’ (buurman Henk knikt enthousiast: ook de buurt is een leuk cluppie!). ‘Bardiensten draaide ik vaak samen met Johan Veendijk.’ Voor de oliebollenactie weet Stichting Tynaarlo 1200 Jan ook te vinden. ‘En noem ook nog even carbidschieten met ‘old en nij’!’, roept Henk enthousiast! ‘De Waterkant, vaste prik, al jaaaren!’ Ook weer met een mooi cluppie. ‘Als iedereen een of twee keer per jaar iets voor het dorp doet, dan lossen we met z’n allen heel veel problemen op!’, aldus Jan. Daar proosten we op!

Vandaag, zondag 18 februari, moest Suze met haar team (jongens onder de 13) voetballen tegen het team MO-17. En mochten alle voetballeden hun Rabobank sporttas ophalen. Jan had gisteren het dagschema al klaar. Voetballen, tas halen, op de foto, … (zie foto!)

Jan als leider van de F-jes: