Volleybalsters SVT1 – Omnigym Baggelhuizen: een zwaarbevochten 3-0 overwinning!

Maandagavond 13 maart startten we rond 19.00 uur met zoveel mogelijk volleyballers/-sters in het Achterhoes; onze heilige volleybaltempel (de gymzaal aan de Achterweg) zal binnenkort met de grond gelijk worden gemaakt, en dus moeten we tijdelijk op zoek naar een alternatief. Er zijn verschillende opties, en waar de een het liefst zou spelen in Zuidlaren, want de minste kilometers, of voorkeur heeft voor een lage zaal, want wij zijn immers inmiddels wel gewend aan het lage plafond, maar… onze tegenstanders niet (dus dat levert nogal eens kadopunten op!) kiest de ander voor comfort (jaja, het maakt mij niet uit welke MFA, maar oooh wat zou het heerlijk zijn om zonder angst voor enge ziektes onder de douche te durven stappen na de training of een wedstrijd! :-)). Vooralsnog lijken er verschillende opties te zijn, kiezen de meesten ervoor om gewoon te blijven volleyballen in het ‘rare jaar’ dat we voor de boeg hebben en gaan de meeste vingers omhoog als Siep vraagt wie komend seizoen bij voorkeur ook wedstrijden zou willen blijven spelen. Wordt vervolgd!

De training deze avond is kort maar krachtig, want SVT1 krijgt om 20.30 uur een ploeg van Omnigym Baggelhuizen op bezoek. Deze dames kletsen er lustig op los, wat ons opvalt omdat wij er inmiddels in getraind zijn om onze tegenstanders vooraf goed te observeren. We zien dus ook dat een aantal speelsters mooi – en hard! – bovenhands serveert en dat zijn dezelfde speelsters die ook keihard kunnen smashen. Maar… dat kunnen wij ook! En wij hebben bovendien een paar goede ‘blokkers’ en lepe balletjes van Nelleke als troef!

We hebben deze avond 7 speelsters (Anja kampt al langer met haar polsen en Annemiek krijgt last van tintelingen in hetzelfde gewricht… beterschap!) waarvan 3 spelverdeelsters. Er mag dus niemand uitvallen met blessures, maar… het is wel one-of-those-nights waarin mensen her en der tikken krijgen. Gé is regelmatig de sigaar, Irene belandt via Ellen letterlijk aan de andere kant van het net (eronderdoor, niet eroverheen gelukkig! :-)) en de harde services van de overkant bezorgen Annemarie last van haar elleboog, die door de kracht van de bal verder doorknikt dan, eh, mogelijk is. We lossen het op door elkaar te helpen, communiceren goed, bewaren de rust en genieten bovendien als onze opponenten beginnen te stuntelen, terwijl zij best 3 sets hádden kunnen winnen, als zij net zo’n goede coach als wij hadden gehad! :-) Maar ja, zo staat op hun website: ‘Deelname aan de competitie van Rekreatievolleybal Assen en omstreken zorgt voor het wedstrijdelement, maar de gezelligheid speelt ook een niet onbelangrijke rol.’

Maandagavond 13 maart eindigde rond 22.00 uur, gezellig met bankjes in een driehoek en cola, Dubbeldrank en Rivella erbij, met setstanden 25-16, 25-21 en 25-22. Met dank aan Hilja op de bok: prima gefloten. En Henriëtte achter het scorebord: prima geteld!