Volleybaldames SVT2 nummer 2: champagne!

Maandag 18 mei | Tynaarlo Maandagavond hadden wij een hele belangrijke wedstrijd te spelen. Er waren 3 opties. We zouden kampioen kunnen worden, of tweede of derde. Het zelfde gold voor onze tegenspeelsters uit Rolde. Super spannend dus!! Met 3-0 winnen zou een eerste plaats betekenen (Westerbork had hun kampioenschap al gevierd, maar bleek het niet helemaal goed te hebben), met 2-1 winnen een tweede plaats en met 2-1 of meer verliezen zou betekenen dat wij derde zouden worden.

Voor de wedstrijd liep de spanning mooi op. Margreet kreeg bij het inspelen al een bal tegen haar bril aan die daardoor brak, maar gelukkig kwam zoonlief snel een reservebril brengen! De wedstrijd kon beginnen.

Aangemoedigd door een aantal supporters (waarvoor dank!) liep de eerste set niet heel fijn. Waarschijnlijk hadden we allemaal last van zenuwen waardoor de ballen niet op de juiste plek kwamen. Rolde won de eerste set met 25-17… Daar ging onze kans om eerste te worden…!

De tweede begonnen we als een speer: het was maar even en we hadden al een voorsprong van 8 punten! Menno heeft ons kunnen overtuigen van betere aanvalshoeken en wij wisten dat redelijk uit te voeren. Dat resulteerde in een setwinst van maar liefst 25-15! Joehoe, nog steeds kans om tweede te worden!!

Ook de derde set verliep in het begin super, maar halverwege ging het minder. Onze voorsprong werd al snel door Rolde ingehaald… De stand was op een gegeven moment 21-21 (als ik het mij goed herinner). Na een korte time-out wisten we ons weer te herpakken en wonnen we de derde set gelukkig met 25-23!

Daarmee zijn we (op 1 set na, hè!) tweede geworden in onze poule. Niet slecht voor het eerste jaar!

Coach, scheids en teller (Menno, Tineke en Gé): Ook weer bedankt voor jullie hulp!!

En de champagne na afloop was heerlijk, thx!

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.