Voetbalschool Heerenveen

F-jun van SV Tynaarlo op de voetbalschool van SC Heerenveen

Ruim vier weken geleden stond er opeens een scout van SC Heerenveen langs ons jeugdveld. Hij vertelde getipt te zijn door iemand uit zijn netwerk dat er een talentvolle tweeling bij Tynaarlo F1 zou voetballen. Na afloop van de wedstrijd ontvingen Lucas en Jesper Darwinkel een uitnodiging om langs te komen voor een rondleiding in het stadion van SC Heerenveen en daarna een uur te trainen op de voetbalschool daar. Op de voetbalschool bleken 50 F-jun te trainen op woensdagmiddag. Ze komen overal vandaan; van Leeuwarden tot Enschede en van Delfzijl tot Almere. Inmiddels hebben de jongens drie keer daar getraind en volgen nog drie trainingen, dan volgt een selectiemoment en zullen ze horen of ze daar mogen blijven voetballen of dat het daar dan ophoudt. We hebben beide jongens een aantal vragen gesteld:

Wat was het eerste wat je dacht toen je hoorde dat je gescout was door Heerenveen?

Jesper: ik was trots op mezelf.

Lucas: Misschien kan ik wel profvoetballer worden

Vindt je het leuk om te trainen in Heerenveen? En wat maakt het leuk?

Lucas: Ik vind het leuk. Vooral omdat er meer tegenstand is op de training, waardoor het niet meer zo gemakkelijk gaat.

Jesper: Ik vind het ook leuk, vooral omdat ik daar nieuwe vriendjes maak en er nieuwe dingen leer.

Is het trainen daar heel anders dan bij Tynaarlo F1?

Jesper: Ja, de training gaat heel snel, we krijgen weinig rust tussen de oefeningen door.

Lucas: Ja, eigenlijk wel, daar lopen veel goede spelers en daardoor worden de oefeningen moeilijker gemaakt.

Hoe hoop dat je het verder zal met je in Heerenveen?

Lucas: Ik hoop dat ze me goed genoeg vinden en dat ik daar in de selectie kom.

Jesper: Ik twijfel of ik daar wel wil blijven als ik geselecteerd word. Als ik daar blijf voetballen kan ik niet meer op woensdagmiddag spelen met vriendjes.

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.