Verslag VAKO F2 – Tynaarlo F1 0-9

Tynaarlo F1 weer de sterkste in de derby

Al voor de tweede keer dit seizoen reisden we naar Vries om tegen VAKO F2 te spelen, ruim een maand geleden speelden we daar een sterke wedstrijd en wonnen we daar met 18-0. Dit wilde VAKO niet nog een keer laten gebeuren en in de eerste helft parkeerden ze alle spelers in het eigen strafschopgebied. Hierdoor ontstond er geen leuke wedstrijd. F1 had het moeilijk om zich er door heen te combineren, gelukkig heeft het team nog een ander wapen: het afstandschot. Mede hierdoor ontstond er een 0-4 voorsprong. Na de rust zette de VAKO leiding twee jongens diep op onze helft. Middels een verre uittrap van de keeper probeerden ze hen te bereiken. Onze verdediging stond telkens op de juiste plaats om deze bal te onderscheppen en toen bestond de VAKO-muur uit twee spelers minder en wisten we nog een aantal goed uitgespeelde doelpunten te maken. Volgende week thuis tegen JV Oostenburg en dan de beker play-off tegen ZFC Zuidlaren F2, een ploeg die bovenin de 2e klasse speelt. Een niveau waar wij graag naar toe willen. Deze wedstrijd zal laten zien hoe goed we echt zijn. Ben ook benieuwd hoe dit team zal omgaan met echte weerstand, want dat hebben we tot nu toe nog niet gehad. De vele ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes die weer kwamen kijken, bedankt voor jullie steun.

Leiders SVT F1