Verslag Tynaarlo F1 – Borger F1 van 19 mrt. 2016

Tynaarlo F1 wint overtuigend

Een déjà-vu voor ondergetekende, vorig jaar rond deze tijd was SVT F1 ook gepromoveerd naar de 2e klasse en speelde toen de eerste wedstrijd thuis tegen Annen F1, wat net gedegradeerd was uit de 1e klasse. Tynaarlo F1 kon in die wedstrijd aardig meekomen, maar verloor toch met 1-7 doordat de tegenstander beduidend meer schotkracht had en veel efficienter met de kansen omsprong.

Afgelopen zaterdag was het Borger F1 dat op bezoek kwam, ook gedegradeerd uit de 1e klasse. Tijdens de waming up was wel al te zien dat dit team van minder kaliber was dan Annen destijds. Daarentegen is ons F1 ook minder goed als een jaar geleden.

Een aantal spelers staan wel op een andere plek dan voor de winter. Toen waren we vooral aanvallend sterk en dat kon ook omdat we eigelijk altijd de betere ploeg waren. Beide Jespers in het team zijn een linie gezakt om het geheel sterker te maken.

We begonnen met Ruben op doel, hij is nog steeds herstellende van een hardnekkige griep. Daarvoor de centrale verdedigers Lucas en Jesper K, een sterk en ervaren duo, wat in de hoofdklasse mee zou kunnen. Dan de middenvelders Marten en Maikel. Marten valt van nature liever aan en Maikel verdedigt wat meer. Spitsen zijn Daan en Kyano, beiden zijn niet de grootste en moeten het hebben van inzet en techniek. Jesper D en Milan starten in de wissel, deze spelers kunnen op alle posities spelen.

De eerste tien minuten waren duidelijk voor Tynaarlo, de voorsprong was er toen Marten er als de kippen bij was toen de keeper van Borger de bal niet klemvast had. Het tweede deel van de eerste helft was voor Borger, enkele keren was het druk in ons eigen strafschopgebied, maar de schoten werden telkens geblokt.

Na rust bleef Borger de druk opvoeren en waren twee reddingen van keeper Kyano erg belangrijk om de voorsprong vast te houden. Daarna kwamen we zelf weer meer aan het voetballen, maar het bleef lang spannend omdat vooral Daan in de afronding niet gelukkig was. De moeilijkste kans die hij had ging er wel in en toen was het verzet gebroken. Jesper K beloonde een goede wedstrijd met een mooi doelpunt wat de 3-0 einduitslag opleverde.

Voor de derde keer dit seizoen een scout langs de lijn voor onze spelers. Het talent is er en wie de jeugd heeft…..

Volgende week thuis tegen VAKO F1 en als er één wedstrijd is die we graag zouden willen winnen….komt dat zien, u krijgt waar voor uw geld.