Verslag Tynaarlo D1 – Lewenborg D3

Foto D1

Tynaarlo D1 laat veerkracht zien tegen de koploper.

In de vroege ochtend van zaterdag 23 mei kwam koploper Leeuwenborg uit Groningen op bezoek in Tynaarlo. Het onderlinge verschil was 2 punten, bij een overwinning kon Tynaarlo het kampioenschap volgende week binnen halen in en tegen Yde.

Nadat het vele publiek weer trouw langs de lijn stond, begon Tynaarlo toch wat nerveus aan de wedstrijd. Na kansen over en weer, was het toch de tegenstander die de score opende. Tynaarlo leek wakker geschrokken te zijn, het spel werd zorgvuldiger maar de duels winnen bleef nog achterwege.

Dit resulteerde dat er  na een half uur spelen 0-2 op het scorebord stond.

Dit was even slikken voor Tynaarlo, waren de titel kansen welke Tynaarlo nog had al na 30 minuten verloren gegaan?

Nee, dit kon niet zo doorgaan en na een perfecte aanval was het onze spits Jorn Smit die de 1-2 aantekende, met deze stand gingen wij de rust.

Na een tactisch speech van Johan en dat onze masseur Jacob de benen van zoonlief had los gemaakt, gingen wij weer fris de wei in.

Tynaarlo speelde een ijzersterke 2de helft, na goed combinatie spel en er veel duels werden gewonnen stond er na 20 minuten 2-2 op het scorebord. Waar de toeschouwers dachten op een nog een goal van Tynaarlo, viel deze compleet tegen de verhouding in aan de kant van Leeuwenborg.

Weer keek Tynaarlo tegen aan achterstand aan, maar het was onze centrale verdediger Sven die met een perfect schot de 3-3 binnen schoot.

Met nog enkele minuten op de klok werd er gescoord door Tynaarlo, maar helaas zag hier de grensrechter een buitenspel goal in. Gelukkig gingen de koppies niet hangen van de jongens en bleef het spel verzorgd, uit één van de laatste aanvallen werd er een overtreding begaan binnen de 16 meter en wees de goed fluitende scheidsrechter Robert Jansen de bal op de stip.

Het was onze aanvoerder Jorn Boer die zijn verantwoordelijk nam en de bal op eiste om de penalty te nemen. Dat dit zenuwslopend zou worden, daar was iedereen het wel mee eens langs te kant.

Een penalty nemen blijft altijd een lastig onderdeel in het voetbal, in het verleden zijn er tal van grote spelers geweest die ook wel eens van 11 meter hebben gemist. Jorn had de zenuwen goed in bedwang en schoot de bal goed in, maar helaas voor Tynaarlo was het de keeper van Leeuwenborg die de bal katachtig uit de hoek tikte. Direct hierop floot de scheidsrechter voor het eindsignaal, 3-3 eindstand en Leeuwenborg werd tot kampioen gekroond.

Balen was het zeker, maar trots mogen wij ook zijn op het D1 team van Tynaarlo het afgelopen seizoen. Als team hebben wij goed gepresteerd. Met leuk voetbal, veel opkomst bij de trainingen en een positieve sfeer met een keurige 2de plaats kunnen wij als leiders alleen maar trots zijn op de boys. Volgende week nog Yde uit en dan zit het seizoen er weer op.

Staf Tynaarlo D1