verslag turnwedstrijden

Districtfinale turnen heren.

Op 7 april werd in Uithuizen de districtfinale turnen heren georganiseerd. Alleen de beste turners uit de provincies Groningen, Drenthe en Friesland hadden zich hiervoor geplaatst. Van SVT dezen 7 turners mee aan deze finale. Vol spanning werd er in deze wedstrijd gestreden om hele mooie bokalen.  De jongens deden hun uiterste best. Zeker toen ze bij ringen opmerkten dat Yuri van Gelder ooit op datzelfde ringstel geturnd had . Hij had met stift zijn succeswensen op de paal geschreven! Jammer genoeg  konden ze het net niet winnen van de sterke concurrentie uit Friesland.  Finley werd in nivo 20, 4e. Ewout werd 5e met het hoogste cijfer  uit de groep op rek en vloer. Jako werd in nivo 19, 6e en Bo 7e. geert Jan werd 5e en Aljan werd met het hoogste cijfer uit de groep op sprong  6e. Mart werd in het hoogste nivo van de dag (nivo 17) 14e. Jongens heel erg goed gedaan!

Drents kampioenschap  RWSA

Afgelopen zaterdag werd in Hoogezand het Gronings en Drents kampioenschap van de RWSA geturnd. Gwen, Lianne en Dewi  hadden zich voor deze finale geplaatst. Dewi is al enige tijd herstellende van een knieblessure en had niet de beste voorbereiding voor dit kampioenschap. Gelukkig hield de knie zich op het eerste toestel vloer, al had ze niet haar moeilijkheidsgraad laten zien die ze graag zou willen. Ook sprong kwam ze goed door na een wedstrijd van 4 uur moest ze als 1 van de laatste op de balk waar ze een mooie oefening liet zien. Met een 12e plaats kon ze tevreden zijn. Lianne had op de vorige wedstrijd een gouden medaille behaald dus die wilde heel graag dat kunstje nogmaals doen. Op vloer een mooie arabier flikflak streksalto en op sprong een overslag met  ½ in en hele draai uit met een hoge moeilijkheidsgraad. Hier en daar toch enige aftrekken. Op brug een mooie oefening waar ze het 2e beste cijfer van allen voor kreeg. Na 3 toestellen stond ze 4e. spannend dus. Op de evenwichtsbalk kon ze de zenuwen niet helemaal de baas waardoor ze trilde in de benen zoals ze zelf zei. Hierdoor viel ze er jammer genoeg 2x af. Een podiumplaats zat er niet meer in maar ze had wel een leuke wedstrijd geturnd. Ze werd 8e net als Gwen . Goed gedaan meiden !

Gwen de Lange(instap D1) deed zaterdag 14 april mee aan de provinciale kampioenschappen in Hoogezand.Gwen begon de wedstrijd met een hele nette vloeroefening. Ze behaalde haar hoogste cijfer van dit seizoen: een 13.300.Ook op sprong en brug liet ze nette oefeningen zien. Balk was het laatste toestel, ze turnde haar oefening zonder te vallen. Dit had ze dit seizoen nog niet eerder gedaan.Ze turnde uiteindelijk 51.066 punten bij elkaar en eindigde in een deelnemersveld van 28 turnsters op de 8e plaats.Knap gedaan Gwen! Nu lekker bezig met nieuwe elementen voor volgend seizoen.

Anja en Anouk.

©2018 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.