Verslag springwedstrijd in Smilde

Het initiatief  om deel te nemen aan een groeps springwedstrijd  kwam van de meiden zelf.  Inge, Lianne, Jolein, Jade en Dewi  wilden  hier heel graag  aan mee doen .Nadat we vorig jaar “misschien ” mee zouden  doen ging het dit jaar door. Er werd regelmatig  goed geoefend op de verschillende onderdelen. Jammer genoeg moest Dewi afhaken wegens verplichtingen met trampoline wedstrijden die ook net zaterdag waren.Gelukkig kon Dewi een vervangster vinden die afgelopen dinsdag een spoedcursus van de rest kreeg zodat we met een compleet team mee konden doen aan de wedstrijd. Na een wat onwennig  begin op de lange mat ging het op plank kast al een stuk beter.Toch even wat anders dan een gewone turnwedstrijd maar de meiden wisten er goed mee om te gaan. Bij trampoline paard fungeerde Aafke nog als bok boven op het paard waar de anderen overheen moesten  springen . En eindigden de turnsters allen met een tipsalto. Als laatste onderdeel  turnden we trampoline valmat wat volgens de meiden het beste verliep. Mooie sprongen en salto’s kwamen voorbij .na een vlot verlopen wedstrijd was om 12 uur de prijsuitreiking. Dat we het podium  zouden halen leek ons als debutant nog iets te veel. De 2e plaats op plank kast was boven verwachting ! Goed gedaan meiden. Een bedankje voor Chantal en Aafke en het enthousiaste publiek ! Na het maken van de Teamfoto gingen we allen vol trots huiswaarts .    Verslag geschreven door Anja.

received_425842450935086