Verslag Peize F1 – Tynaarlo F1 (beker)

Tynaarlo F1 strijdend ten onder in bekerwedstrijd

De derde ronde van de beker, nadat we drie teams verslagen hebben in de poulefase en daarna ZFC F2 en Noordster F1, was nu Peize F1 de beurt. Een team wat ook uitkomt in de 2e klasse, dus een spannend potje werd verwacht. En wat bleek….met acht jongens zijn we afgereisd richting Peize, waarvan twee jongens nauwelijks fit genoeg waren om te voetballen. Daarom is besloten om Marten te laten keepen en Daan een extra wisselbeurt te geven. De eerste minuten waren voor Peize en Tynaarlo kon niet veel meer dan tegenhouden. Uiteindelijk glipte er een speler van Peize doorheen en lag de bal voor de eerste keer achter Marten. Tynaarlo kreeg toen meer spelaandeel, en kwam tot een aantal goede schietkansen voor de spitsen  Daan en Kyano. Helaas ontbrak soms de kracht en soms de nauwkeurigheid. Kort daarna vloog een corner van Jesper D er in een keer in. Vlak voor rust kreeg Peize net teveel ruimte en glipte een schot bij Marten door zijn vingers. In de rust de mannen gewezen op hun inzet en goede spel, hierdoor gingen de koppies weer omhoog. Achter staan hadden ze namelijk nog niet meegemaakt dit seizoen. Een tegenvaller was het zeker toen kort na rust meteen de 3-1 werd gescoord door Peize. De groen-witten gaven niet op en vochtten voor wat ze waard waren. Jesper D maakte de 3-2 en alle hoop was weer aanwezig. Milan en Maikel bleven buffelen op het grote middenveld. Aanvoerder Jesper K speelde sowieso een sterke wedstrijd. Lucas schoof meer en meer in waardoor er nog meer power naar voren was. Het was wachten op de gelijkmaker, wat zeker had gekund en ook nog eens verdiend was geweest, maar het gebeurde niet. Na het eindsignaal was de vermoeidheid en teleurstelling zichtbaar. Mooi gebaar van alle ouders die meteen het veld op kwamen en lieten merken dat ze trots waren op deze prestatie.

Voetballen op hoger niveau betekent dat je eigenlijk alleen maar tweedejaars (F-jun) tegenkomt, die vaak ook fysiek de duels niet schuwen. Bij ons lopen er vier tweedejaars en vijf eerstejaars rond. We gaan een mooi, maar zwaar seizoen tegemoet, maar deze leuke groep jongens kan dat aan.