Verslag JO11-1 dd 22 okt. 2016

Tynaarlo E1 en de bekerthriller

De jongens en meiden van de E1 speelden zaterdag tegen Annen E3 voor een plek in de derde bekerronde. Een aantal spelers hadden een makkelijke morgen verwacht, “We wonnen toch ook met 12-0 van Annen E2, dus dit wordt helemaal een makkie?!”. Annen E3 was het sterke Annen F1 van vorig jaar en zal volgend seizoen Annen E1 worden, wat minimaal in de 1e klasse wil spelen. Al snel ontstond er een wedstrijd die in een hoog tempo gespeeld werd. Een aantal spelers van ons had het hier lastig mee. Er werd fel verdedigd door Annen, waardoor we de bal voorin niet konden houden. Annen was ook beter op het middenveld, dus was het spitsuur voor onze verdediging. Halverwege de eerste helft kwam Annen terecht op voorsprong door een knap schot in de kruising. Even daarna de 0-2 en de koppies dreigden naar beneden te gaan. Voetballend kwamen we er lastig door, dus werd het iets vaker van afstand geprobeerd. Vlak voor rust hadden we de pech dat een bal hard op de paal belandde. In de rust besproken dat we nog helemaal in de wedstrijd zaten en er met iets meer geluk nog wat te halen viel.

De tweede helft was duidelijk voor Tynaarlo, maar het zat vaak in de afronding niet mee. Twee keer de lat en twee keer de paal geraakt. Toch kwamen we via twee mooie goals tot 2-2 en Annen leek er ondanks de drie wissels behoorlijk doorheen te zitten. In de laatste minuut leken we alsnog met de winst ervandoor te gaan, maar wederom was het de paal die in wegstond. In overleg met de scheidsrechter en leiding van Annen is besloten om meteen penalties te gaan nemen. Beide teams hadden vijf spelers gekozen, bij ons de spelers die de vaste penaltie na afloop zelden missen. Met nu wat extra spanning blijkt het toch lastiger te zijn. Wij scoorden twee keer en Annen eentje meer. Een mooie wedstrijd tegen een goede, sportieve tegenstander