Verslag JO11-1 dd 15 okt. 2016

Tynaarlo JO11-1 (E1), beter een goede buur dan een verre vriend…..

 

Vako toont zich een gastvrije buurman, binnen vier weken levert dat 35 doelpunten op.

Eerst in de voorronde tegen VAKO E3, op het veld naast de nieuwe Vriezer kantine, wordt met maar liefst 20-1 gewonnen. Afgelopen zaterdag was VAKO E2 aan de beurt voor de competitie,

Na 2×25 minuten waren de kruitdampen opgetrokken en stond de teller op 0-15. De uitslag zegt mij in deze competitie weinig, wel de manier waarop gevoetbald wordt. Onze intentie is bij balbezit van onze keeper om altijd op te bouwen van achteruit. Onze twee centrale verdedigers lopen schuin weg van het eigen strafschopgebied. Vaak kunnen we via een van deze spelers beginnen. Als de tegenstander dit door heeft en twee spelers doorschuift op onze verdedigers, komt een middenvelder de bal halen in het midden en begint de aanval. Tot nu toe gaat dit goed en spelers spelen met steeds meer vertrouwen en overtuiging aan de bal. We hebben veel getraind op hard en nauwkeurig inpassen en snel bijsluiten. Toeval of niet, in de eerste helft leverde dit 41(!) een-tweetjes op. Natuurlijk moeten spelers ook lekker een actie blijven maken, op deze leeftijd moeten ze die vrijheid hebben en nemen. Dit team is mooie mix van twee hele gedreven spelers, twee meiden met pit, twee “flierefluiters” in de goede zin van het woord en drie zachte, bescheiden jongens. Dit E1 voetbalt zoals veel pupillenteams, met veel spelers voor de bal. Omdat we onder ons niveau spelen en sterke verdedigers hebben, levert dit nu geen problemen op. Dat zal twee klassen hoger een ander verhaal worden. Daarnaast scoren we makkelijk en veel doordat er voorin veel afspeelmogelijkheden zijn. Waarin kunnen we nog beter worden? We hebben eigenlijk te weinig spelers met een goed schot en missen wat felheid en fanatisme op het middenveld. Deze groep traint veel, goed en met plezier, dus dat gaat helemaal goedkomen.

Zaterdag as tegen Annen E3 voor de beker, een mooie tegenstander die slechts een tegendoelpunt heeft geïncasseerd deze competitie. Om 11:15u is iedereen welkom om deze talenten aan te moedigen.

Dit was daarnaast het eerste en laatste tactische betoog van dit seizoen.

 

 

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.

of

Log in met uw gegevens

Forgot your details?

Spring naar toolbar