Verslag F1 en E2 7 nov.’15

Zaterdag voetbaldag !

De dag begon met een wedstrijd van SVT F1 bij ZFC F4, een team onder leiding van de sympathieke oud-Tynaarlo’er Sander Clermont. ZFC stond tweede op drie punten achterstand van ons en wilde er alles aan doen om op gelijke hoogte te komen. Tynaarlo bleek in het veld duidelijk de betere te zijn. ZFC probeerde ver vooruit te voetballen en dat hebben wij graag, omdat er dan ruimte ontstaat en wij veel loop- en combinerend vermogen hebben in het team. Binnen tien minuten stond het 0-3 en was de spanning verdwenen. Het blijft moeilijk om dan te blijven samen spelen, want iedereen voelt dat ie een doelpunt kan maken. Ook verdedigen wordt nog weleens vergeten. Uiteindelijk was de einduitslag 1-12 en de derde keer dat er gewonnen is bij ZFC dit seizoen (eerder al gewonnen van ZFC F2 en F3 voor de beker). We zijn officieus kampioen en in een aankomende thuiswedstrijd gaat het gevierd worden.

Even naar huis, schoon spul in de tas en met SVT E2 naar Beilen. E2 heeft een leuke groep en speelt in een mooie competitie, van de twaalf teams zijn er twee ploegen welke onderaan bungelen en de rest is aan elkaar gewaagd. E2 probeert al combinerend aan zijn doelpunten te komen. Bij balverlies staan er regelmatig teveel spelers voor de bal, waardoor de druk op de verdedigers wel groot wordt. Vooral tegen betere tegenstanders kom je daar niet mee weg. Tegen Beilen E5 ging het de eerste vijf minuten gelijk op, keeper Mart bracht redding op een doorgebroken Beilen aanvaller. Toen Tynaarlo scoorde gingen de koppies van Beilen naar beneden en kreeg SVT alle vrijheid om de score uit te breiden. Al met al waren er vele doelpuntenmakers en assistkoningen. 24-2 gewonnen in 2x 25 min voetbal. E2 heeft nog een aantal tegenstanders van de onderkant van de ranglijst voor de boeg. Hopelijk nog wat punten en leuk voetbal in de aankomende weken.

Harold Darwinkel

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.