Verslag F1 en E2 17 okt. 2015

Spannende wedstrijden op het jeugdveld

Afgelopen zaterdagmorgen vroeg zijn er twee leuke wedstrijden op ons jeugdveld gespeeld. De F1 trapte als eerste af tegen JV Oostenburg. Uit werd er nog eenvoudig met 0-12 van deze Friese ploeg gewonnen. Dit keer was het andere koek. Zij misten twee van hun minder goede spelers vanwege de herfstvakantie en hadden daarom twee spelers uit een hoger spelend elftal meegenomen. Tynaarlo was de meest aanvallende ploeg, maar stuitte telkens op een stugge achterhoede met daarachter ook nog eens een goede keeper. Daarnaast hadden ze voorin twee snelle spelers lopen waar onze verdedigers hun handen vol aan hadden. 0-0 met de rust, iets wat bij de F-jun zelden voorkomt en helemaal bij dit SVT F1, wat al 67x gescoord had in vijf wedstrijden. In de rust werd er afgesproken dat we er nog een schepje bovenop zouden doen. Aanval op aanval volgde, maar de bal wilde er gewoon niet in. Totdat vijf minuten voor tijd een groen-witte er door heen slalomde en de bevrijdende 1-0 scoorde. Uiteraard volgde er een bultje. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en weer was er de winst. Toch gaat het de laatste weken wel iets minder. Iedereen wil goals maken en graag voorin staan, waardoor er weleens vergeten wordt te verdedigen. Het moet raar lopen willen we na de winter niet in de 2e klasse spelen. Zeker de helft van de spelers gaat het dan wel moeilijk krijgen, maar als team zijn we er zeker aan toe.

Kort daarna speelt E2 thuis tegen FC Assen. E11 wel te verstaan om het verschil in grootte van de clubs aan te geven. SVT speelde een hele goede wedstrijd, maar had het geluk niet aan zijn zijde. Ook hier was de keeper van de tegenpartij erg goed. FC Assen kwam een aantal keer dreigend op onze helft en keeper Aljan was ook twee keer kansloos op harde schoten. Tussendoor had Roy ook gescoord. Na rust was SVT E2 nog beter, maar ook ditmaal bleek scoren erg lastig tegen een sterke verdediging. Gelukkig wist SVT uiteindelijk nog een doelpunt te maken, zodat er in elk geval nog een puntje gepakt werd, al was een overwinning dik verdiend geweest. De vele toeschouwers langs de lijn hebben in elk geval twee erg leuke wedstrijden gezien.

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.