Verslag F1 beker 24 okt.

Tynaarlo F1: genieten langs de lijn.

Afgelopen zaterdag speelde F1 de eerste bekerwedstrijd na de gewonnen poulefase.

ZFC F2 was de tegenstander, een team wat uitkomt in de sterkste 2e klasse en daar in de middenmoot staat. Een ideale tegenstander om te testen of wij als 3e klasser ook dat niveau aankunnen. Om even het verschil in clubs te benoemen, ZFC Zuidlaren heeft acht F teams (72 jongens en meisjes) waaruit de beste 30 spelers gehaald worden om de selectieteams F1 t/m F3 te maken. In Tynaarlo hebben we negen jongens die samen F1 vormen.

F1 liet meteen zien er zin te hebben. ZFC werd op eigen helft terug gedrukt en kwam maar zelden onder de groen-witte druk vandaan. Daan begon op doel, Lucas en Ruben is een sterk duo achterin, Jesper K en Maikel speelden daarvoor en probeerden de aanvallers Marten en Kyano te bereiken. Milan en Jesper D waren het verrassingseffect in de vorm van wisselspeler. Weinig lopen met de bal en passen van de bal daar waar mogelijk was afgesproken en ZFC had hier geen antwoord op. Met twee doelpunten van Lucas, twee van Jesper D en een tegendoelpunt gingen we met 1-4 naar de ranja.

In de rust hebben sommige jongens nog bij gekletst met Ite van de Broek, nu spelend bij ZFC.

Na de rust nam Ruben de keepershandschoenen van Daan over. Tynaarlo bleef erg goed voetballen, al was het iets minder dan voor de rust. De vermoeidheid zat in de benen. Alle negen spelers gaven niet op en bleven strijden tot de laatste minuut en uiteindelijk stond er een mooie 4-8 overwinning op het bord.

Van zowel de scheidsrechter, publiek als leiders tegenpartij de complimenten gehad over ons goede spel. 21 November spelen we de volgende ronde. Ik hoop op VAKO F1 in een thuiswedstrijd of anders een grote club uit de buurt.

Leiders SVT F1