Verslag Driede 2-10-2016

Sterkuh Mannuh; nog steeds op zondagmorgen in de wei

In het sportkrantje is al een tijd niks te lezen geweest van de Sterkuh mannuh van de Driede.

Nog steeds voetballen we onze wedstrijdjes op zondagmorgen. Daarnaast hebben we het (geslaagde) Sterkuh Mannuh toernooi gehad eind augustus. Een succes voor de gehele vereniging. Naast de eigen wedstrijdjes op zondag is de Driede ook hofleverancier van scheidsrechters voor de jeugd op zaterdag. Ook spelers die geen kinderen bij SVT hebben voetballen, fluiten regelmatig. Blijkbaar wordt dat als normaal veronderstelt, want ouders melden zich niet aan om eens een wedstrijdje te fluiten. Daarnaast worden er de nodige bestuursfucties bekleed, trainers- en leidersrollen vervuld. Zondagmorgen zo rond een uurtje of 12:00 zijn de mannuh echt op dreef, menig Zehner belandt in de groene klomp waar biertjes van gekocht worden. Voetballend gaat het vaak wat moeilijker, de pijntjes nemen toch toe als je ouder wordt. Gelukkig staat er een brede selectie. Af en toe een keertje winnen houdt het ook leuk. Afgelopen zondag nog, in een leuke wedstrijd tegen VAKO 4. In een gelijkopgaand potje kwamen we met het nodige geluk aan twee doelpunten en daardoor wonnen we nipt. Dit alles in een sportieve wedstrijd onder leiding van de goed fluitende Veenknie (Arjan Veendijk).

Binnenkort vullen we massaal de skybox bij BVO Emmen, ben benieuwd hoe blij ze daar met ons zijn.

U hoort het wel weer eens.

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.