Verslag bekerwedstrijd F1 21 nov.

Tynaarlo F1 knikkert Noordster F1 uit de beker

Van tevoren was het een mooi affiche; in de tweede bekerronde thuis tegen een grote club, want daar mag je Noordster uit Oude Pekela wel toe rekenen. Veel jeugdteams, waarvan een aantal op hoofdklasse niveau. Noordster F1 speelt bovenin in de 3e klasse, net als wij. Er was veel publiek op ons sportpark waar ook de E1 hun bekerwedstrijd tegen de Heracliden speelde. Na het zien van de warming up van de tegenstander heb ik al gezien wat onze kansen zijn. Noordster had drie grote jongens met een goed schot, drie kleinere, snelle jongens en een matige keeper. Vanwege ziekte waren ze zonder wisselspelers naar ons toe gekomen. Wij hadden afgesproken dat we met zijn allen fel en fanatiek zouden voetballen, dan zou de tegenstander in de tweede helft door vermoeidheid te verslaan zijn. Daan stak weer veel energie in de wedstrijd en bezorgde samen met Kyano de verdediging van Noordster handenvol werk. Jesper D is de snelle, technische dribbelaar vanuit het middenveld. Milan, Maikel en Marten doen het andere werk op het middenveld. Van achteruit sturen de “ervaren” F1 spelers Lucas en Jesper K het team op de juiste manier. Ruben begon dit keer als keeper. Tynaarlo was de betere ploeg en kwam regelmatig voor het doel. De eindpass was vaak net niet nauwkeurig genoeg. Noordster kwam er ook een aantal keer gevaarlijk door, vooral door de lange bal van een sterke verdediger. Dat SVT F1 makkelijk scoort is bekend en nu was het ook ineens 4-0 bij rust. Marten pakte de keeperhandschoenen van zijn buurman en F1 bleef gas geven. Noordster kon alleen maar toekijken en zo ontstond 10-0 als eindstand. Een sterke wedstrijd van groen-wit en Noordster was de vijfde ploeg die we uitgeschakeld hebben. Erg benieuwd tegen wie we het nu op moeten nemen, zal ongetwijfeld een eerste- of hoofdklasser zijn. Speciaal dank voor Peer, die op het laatste moment bereid was om te fluiten, omdat de aangestelde scheids er niet was.

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.