UIT HET ARCHIEF VAN DE WEDSTRIJDSECRETARIS.

In de loop der jaren bouw je als wedstrijdsecretaris een aardig archief op. In de 20 jaar!! dat ik die functie bekleed vormt dat een mooie basis om af en toe eens terug te kijken.

Helaas ging Weo 1 tegen Tynaarlo 1 niet door, maar op zondag 22 september stond deze wedstrijd in Tynaarlo ook op het programma.
Dit was het eerste jaar dat er gevoetbald werd in de “grote” KNVB omdat vanaf dat seizoen de afdelingen vervielen.

In Tynaarlo speelden toen:

Harrie Hadders (keeper), Egbert Leiting, Jan Erik Blaauw, Harold Darwinkel, Jurjen Blaauw, Jaap? Wieling, Bert Lampe, Albert Raven, Rolf Veerbeek, Albert Struik en Rudy Lampe. Wisselspelers waren toen Jaap Holman en Roeland Homan.

Grensrechter was Erik Pronk. Helaas stonden er toen op het wedstrijdformulier geen leider en trainer vermeld, maar er zijn vast nog wel leden van toen die zich dat kunnen herinneren.

De uitslag was natuurlijk ook niet onbelangrijk dat werd 3-2 voor Tynaarlo.

In deze periode speelde Tynaarlo met 5 seniore elftallen op de zondag.
Tynaarlo 2 speelde op 24 november 1996 tegen toen nog Zuidlaren 3 en won met 2-5.
Leider bij dit was Bert Venema, en de spelers op deze herfst zondag waren:
Johan Veendijk, Henk Westerhof, Jantienus van Rein, Theo van der Wouw, Roelant Homan, Andre Ipema, Roelof Hadders, Evert Frieman, Gerard Darwinkel, Jilje Scheeringa, Henk Klaassens. Als wisselspelers zaten toen op de bank Albert Struik en Andre Hingstman.

In een volgend sportkrantje zullen we kijken naar Tynaarlo 3, 4 en 5 (veteranen)

Wedstrijdsecretaris

Roelof Leuning

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.