Uit de Vriezer Post !!!!

JUBBEGA/TYNAARLO  –  Het meiden schoolvoetbalteam uit groep 7/8 van Het Oelebred uit Tynaarlo heeft op woensdag 1 juni op sensationele wijze het Noord Nederlands kampioenschap in Jubbega gewonnen! Daarmee heeft dit superteam de landelijke schoolvoetbal finaledag in Zeist bereikt.

20160601_180854[1]

De start van het toernooi verliep stroef, want de eerste wedstrijd werd  met 1-0 verloren  van De Slotschool uit Sint Annaparochie. Gelukkig herstelden de meiden zich uitstekend en werd – in een zeer spannend duel –  de tweede wedstrijd tegen Bonifatius uit Ter Apel met 3-2 gewonnen. Na twee wedstrijden stonden alle ploegen op drie punten, waardoor de derde wedstrijd hoe dan ook gewonnen moest worden om kans te maken op de kruisfinales… Lange tijd leek de derde wedstrijd tegen De Lisdodde uit Emmen in 0-0 te eindigen. In de laatste minuut werd er echter toch nog gescoord, waardoor de kruisfinales werden bereikt! De kruisfinale tegen De Lichtbron uit Buitenpost was wederom superspannend! Het duel eindigde in 1-1, waardoor penalty’s nodig waren om de winnaar te bepalen. Maar Het Oelebred bleef zeer koelbloedig. De winst na strafschoppen betekende een plek in de finale. In de finale was Bonifatius uit Ter Apel opnieuw de tegenstander. Het Oelebred kwam op een 1-0 voorsprong, maar kon dit helaas niet vasthouden. Bonifatius maakte in de 2e helft gelijk en nam daarna zelfs een 2-1 voorsprong. Met nog een paar minuten te gaan slaagden de meiden er alsnog in om de 2-2 binnen te schieten! Ook nu moesten penalty’s genomen worden om de winnaar bekend te maken. En opnieuw waren- en bleven de topmeiden uiterst koel… De winst van het Noord Nederlands kampioenschap was een feit! Een prestatie van formaat, maar nu op naar de Landelijke finaledag in Zeist. Super goed gedaan Laura, Vera A., Linde, Vera N., Marieke, Maud, Daniek Paulien, Jannien, Sophie en Elise! En natuurlijk niet te vergeten van Richard Lampe, de trainer/coach van dit topteam!!!