Tynaarlo F1 – Asser Boys F1 2-5-2015

En toen kwam de koploper op bezoek….

In de voorjaarscompetitie is F1 ingedeeld in de tweede klasse. Een competitie met o.a Annen F1, Asserboys F1 en ZFC F2. Na een moeizaam begin is F1 wat omhoog gekropen naar een goede derde plaats in de competitie. Zaterdag ochtend stond om 9 uur de wedstrijd tegen koploper Asserboys F1 op het programma. De assenaren waren al bezig met de kampioenswedstrijd van volgende week tegen Annen, want ja vandaag was appeltje eitje tegen het “kleine” SVT F1.

Volgens de begeleiding van Asserboys was er maar een ding belangrijk in voetbal en dat is fysiek. Want ja met kracht win je duels en als je duels wint dan win je de wedstrijd. Dit kon je ook duidelijk zien aan de geselecteerde spelers (Asserboys beschikt over 5 F teams dus keuze zat zou je zeggen). Gelukkig denken de trainers van Tynaarlo daar anders over en moesten Harold en Peter hier goed om lachen. TIC (Techniek, Inzicht en Communicatie) en vooral plezier staan bij de groen witten centraal en waar er zeker nog veel ruimte voor verbetering is zijn alle 4 de trainers blij met de vooruitgang van onze jongste spelers groep (zowel F1 als F2).

Terug naar de wedstrijd waar Tynaarlo het inderdaad fysiek moeilijk had tegen de “grote” jongens van Asserboys. Voetballend waren onze jongens duidelijk een stapje verder maar kwam de bal vanaf keeper Tirza vaak niet ver genoeg waardoor de druk werd opgevoerd. Kansen waren er over en weer aan beide kanten, het was alleen de koploper die de voorsprong greep. Een afstandsschot was onze keepster te machtig. Gelukkig duurde het niet lang en de bal lag aan de andere kant in het net. Lucas schoot keurig een penalty binnen, 1-1. Daarna nam Tynaarlo de overhand, kansen voor Karst, Jesper D en Daan werden niet benut en aan de andere kant speelde Lucas en Suze een fantastische pot. Beide speelde ze tegen fysiek veel sterkere spelers maar ze waren ze op alle fronten de baas.

Na rust voelde je dat het onze dag was. F1 begon furieus en na een geweldige combinatie scoorde uiteindelijk Jesper K de 2-1. Nu was Tynaarlo pas echt los. Keeper Roy schoot de bal naar de zijkant en na een mes scherpe aanval kwam de bal bij Karst terecht, de jonge middenvelder twijfelde niet, gooide er mooie bewegingen uit en maakte er 3-1 van. Via een goede counter en dribbel van dribbelkoning Jesper D werd het 4-1. De Jongens en meiden hadden er nog een paar kunnen maken, maar 4-1 was een dik verdiende en zeer mooie overwinning.

Complimenten voor alle spelers. Als je met zulke inzet, durf en vooral plezier staat te voetballen dan is iedereen heel trots op jullie. Nog mooier is dat er schitterende kap, draai en schijnbewegingen worden gemaakt die wekelijks geoefend worden op de training.

Ik heb dit jaar als trainer op de maandag echt genoten en sta met zoveel plezier met jullie op het veld. Een super leuke groep die niet alleen heel gezellig is, maar ook nog eens gemotiveerd is om beter te worden. Dit geld trouwens ook voor alle spelers van F2.

Dus volgens mij kan ik namens iedereen die op wat voor manier bij de f-pupillen betrokken is nu al zeggen dank jullie wel voor een super leuk seizoen.

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.