Tynaarlo 1(nieuwe stijl)

Ontwikkelingen Tynaarlo 1 (nieuwe stijl)

Zoals iedereen weet, heeft het bestuur van de afdeling voetbal de beslissing moeten nemen om het huidige seizoen geen 1e elftal voor de competitie in te schrijven. Een moeilijke en moedige beslissing die in goed overleg met alle betrokkenen tot stand is gekomen. Vanaf het vorige seizoen wordt er achter én voor de schermen door een groep enthousiaste voetballiefhebbers hard gewerkt aan het plan om over één of twee seizoenen met een nieuw Tynaarlo 1 een comeback te maken. Samen met Jan Erik Blaauw (de afgelopen periode trainer van de 1e selectie), Jan Hollander (technisch jeugd coördinator), Bert de Boer (trainer/coach van de A-junioren) en de coördinatoren hebben we een plan uitgewerkt waarin staat beschreven hoe we gaan werken aan het realiseren van die comeback. Dat plan en de daarin beschreven doelen hebben we vertaald in een aantal acties die we gedurende het huidige seizoen gaan uitvoeren. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste acties: – de huidige groep A-junioren enthousiast maken voor ons plan; – een aantal voetballers van de 1e selectie van het vorige seizoen enthousiast maken voor ons plan; – maandelijks een oefenwedstrijd organiseren voor het team dat wordt samengesteld uit de   hierboven genoemde groepen; – maandelijks een gezamenlijke training organiseren voor de hierboven genoemde groepen; – door samen te spelen en te trainen, werken we aan het tot stand brengen van een nieuwe groep    die moet uitgroeien tot een nieuw Tynaarlo 1 die met veel plezier en inzet de kleuren van de club   gaat vertegenwoordigen; – een team van trainer, coach en begeleiding samenstellen die de groep gaat begeleiden in het   huidige en wellicht het komende seizoen. We werken met volle overtuiging en veel plezier aan deze grote uitdaging.

We vertellen graag over de eerste resultaten. Afgelopen dinsdag was de eerste bijeenkomst van een nieuwe groep voetballers, samen met het begeleidingsteam. Onder het genot van een kopje soep en een broodje in Café Centraal hebben we de plannen met elkaar gedeeld. Daarna hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen onze vrienden uit Yde. Ook Yde heeft enkele jaren geen 1e elftal gehad. Ze zijn dit seizoen weer gestart in de 5e klasse. De wedstrijd werd door Tynaarlo gewonnen met 3-0. In de eerste helft werd er goed en mooi combinatie-voetbal gespeeld. In de tweede helft moest er keihard gewerkt worden om de opgebouwde voorsprong vast te houden. Het plezier en de inzet spatte van de mannen én de begeleiding af! Mooie (maar zo belangrijke) bijkomstigheid was het aantal toeschouwers dat de moeite had genomen om naar de wedstrijd in Yde te komen kijken. Dankjewel daarvoor. Alleen samen zijn we sterk! De gezamenlijke trainingen en enkele oefenwedstrijden zijn al vastgelegd. We houden jullie graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Spelers- en begeleidersgroep Tynaarlo 1 nieuwe stijl.

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.