Tynaarlo 1 leeft weer op

Door: Marcel Drent

De kleine volksclub uit Tynaarlo is volledig herboren. Na een jaar afwezigheid door te weinig animo voor een eerste elftal, lijkt de club sterker dan ooit terug te zijn. Maar ze zijn niet terug in de vijfde klasse om de 13e plaats te verdedigen. Ze zijn terug met een doel. Binnen 1 of 2 jaar promoveren.

Het begon direct goed voor de groen-witten. Thuis werd in de eerste competitiewedstrijd met 2-1 gewonnen van Woltersum. Vraag niet hoe, maar de 3 punten werden over de streep getrokken. In de eerste wedstrijd zag je al direct vlagen van het voetbal waar Tynaarlo in de korte voorbereiding naar toe heeft gewerkt. Waar teamwork centraal staat in het sterren-assemblee van trainer Jan Hollander.

In de competitiewedstrijd daarna werd er met 2-1 verloren uit bij Warffum. Onnodig puntverlies voor de jonge ploeg. Dat het een jonge ploeg is zag je terug in deze wedstrijd. Het team mist de volwassenheid en is nog niet lang genoeg samen om dit soort wedstrijden te winnen.

Na Warffum werd in twee wedstrijden daarna weer de volle buit gepakt. De altijd beladen derby tegen Yde de Punt werd met 4-2 gewonnen. Toch werd er niet altijd even verzorgd voetbal getoond. Maar dit werd hier wel in winst omgezet. De gewonnen wedstrijd tegen Blauw-Geel die daarop volgde liet Tynaarlo goed zien waar het toe in staat is. Het verschil werd gemaakt door het goed werkende systeem en de snelle omschakeling waardoor een dodelijke counter wordt gecreëerd.

Maar zelfs een goed werkend systeem kan weleens haperen. Dit gebeurde tegen Bedum. Op het veld van Arjen Robben werd Tynaarlo met 6-0 verslagen. Hoe gek het misschien klinkt, speelde Tynaarlo geen slechte wedstrijd. Maar dit kwam in de uitslag niet naar voren. Gelukkig werd deze wedstrijd tegen Bedum snel vergeten. Het was slechts een hapering in de inmiddels aardig lopende machine. Thuis werd Froombosch met 7-2 van de mat geveegd.

In de wedstrijden die daarop volgen laat Tynaarlo zien de boel echt op de rit te hebben. Uit bij Farmsum werd met 0-6 gewonnen. Teamwork, hard werken en een effectieve counter werpt zijn vruchten af. Maar tot nu toe werd Tynaarlo alleen door Bedum en Blauw-Geel getest. Dit zijn clubs die onder andere meedoen voor een plek in de top 5. Dit veranderde deze zondag. De kraker tegen Eenrum. Weer trok Tynaarlo aan het langste eind; 1-3 winst. Kijkend naar de kansen had deze wedstrijd ook wel in 4-9 kunnen eindigen. Maar 3 punten zijn 3 punten.

Tynaarlo staat nu op de tweede plek met 18 punten en een doelsaldo van +10. De koploper, Harkstede, staat 2 punten voor met 1 wedstrijd meer gespeeld. Het begint steeds beter te lopen bij de groen-witten. Trekt Tynaarlo deze lijn door zijn ze misschien wel een kanshebber voor een periode, of voor de dromers; het kampioenschap. Veel kun je natuurlijk nog niet zeggen na 8 wedstrijden. Wel kun je concluderen dat het leeft in het dorp. Niet alleen bij de selectie maar ook bij toeschouwers, sponsoren, of andere mensen die zich op een bepaalde manier inzetten voor deze geweldige groep. Het is prachtig om te zien en het geeft de spelers elke week weer een extra reden om er met zijn allen voor te vechten. Blijf vooral naar de wedstrijden komen, blijf aanmoedigen. Op naar volgende week waar de selectie het moet opnemen tegen VVK. De volgende test voor de jonge groen-witte machine.

©2018 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.