Twee sets, hoppa, in tha pocket!

Maandagavond 16 januari was het weer tijd om het oliebollenvet eraf te zweten met een zware volleybalwedstrijd voor de boeg tegen de dames van VEB’98 1. Die bij het intrainen toch wel een maatje groter leken dan ons team. En best wel indruk maakten met hun knetterharde services. Dus we wiste wat ons te doen stond: kop erbij houden, goed passen, geen paniek, en – aldus Menno – : NIET HENGSTEN!

De eerste set ging lekker, maar helaas nipt verloren. Gaf niks, de tweede set was voor ons. Maar wat werd het spannend! Groot was dan ook de ontlading toen we wonnen met 27-25.

Bij set 3 werd het weer spannend, maar wij hadden besloten om deze ook te winnen en stonden al gauw ver voor. Aan de andere kan van het net klonk gemor. Was er een bal in of uit? Het passwerk bij de tegenstandsters holde ook hard achteruit. Tel daar ons ‘secret weapon’ bij op: een ouderwetse gymzaal met laag plafond (goed voor wat ‘per-ongeluk-tegen-het-plafond-of-in-de-ringen-knallers’, want hee, wij zijn er niet altijd gelukkig mee, maar wij zijn er wel aan gewend, en de meeste van onze opponenten niet, dus dat levert ons onverwachts nog wel eens wat broodnodige punten op) en ook set 3 was ruim binnen (25-18).