Turnwedstrijd Voorbereidend turnen

Zaterdag 24 juni organiseerde TurnGroep Noord een wedstrijddag voor jonge turnsters. Er waren 2 wedstrijden met in totaal 47 deelnemers. De turnsters werden ingedeeld op leeftijd en niveau. Er deden 5 verenigingen mee aan de wedstrijden, TGN, turnpunt Drenthe, gym4all, ZGV en SVT. Vanuit SVT deden er 11 meisjes mee. Voor de meeste meisjes was dit de 2e wedstrijd van het seizoen. Voor Eva en Elisha was het de eerste keer dat ze aan een wedstrijd mee deden.

In de eerste wedstrijd waren Eva en Lisan aan de beurt. Beide turnden ze in de categorie basis geboorte jaar 2010.
Voor Eva was dit haar aller eerste wedstrijd. Ze heeft het erg netjes geturnd en eindigde met 52.450 punten op een 5e plaats. Heel knap!
Lisan turnde 48.950 punten bij elkaar. Dat zij goed haar best doet op de trainingen heeft ze wel bewezen, ze scoorde ruim 2 punten meer ten opzichte van de vorige wedstrijd.

In de tweede wedstrijd waren de andere meisjes aan de beurt.
Gwen geboren in 2009 turnde in de categorie D1. Gwen liet 4 hele nette oefeningen zien en behaalde in totaal 49.600 punten. Ook zij is enorm vooruitgegaan en behaalde maar liefst 5 punten maar ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Mynke, Rosa en Lynn turnden in de categorie D2 geboorte jaar 2010. Ook zij lieten een enorme vooruitgang zien en behaalden veel hogere cijfers als de vorige keer. Dat deze meisjes netjes kunnen turnen was aan de uitslag wel te zien. Rosa behaalde haar eerste turnmedaille en eindigde op de 2e plaats(49.050). Lynn turnde een hele nette vloeroefening en behaalde hiermee 13.500 punten, de hoogste score van haar groepje. En ze mocht ook het podium betreden, ze eindigde op de 3e plaats.(49.000). Mynke heeft ons zeer verrast en eindigde na een goede wedstrijd net naast het podium op de 4e plaats(48.00).

Elisha, Kiki, Anna, Aymee en Sofie turnden ook in de categorie D2 maar zijn geboren in het jaar 2009.
Aymee en Sofie turnden de vorige keer nog in de basiscategorie en deden nu het voor het eerst mee in de D2. De balkoefening was nog een beetje lastig maar ze hebben beide goed hun best gedaan en verder goede cijfers behaald. Aymee scoorde 42.550 punten en Sofie 44.500.
Kiki en Anna waren erg goed op balk deze wedstrijd en behaalden met 11.950 en 11.850 de twee hoogste scores van hun groepje. Ook op de
andere toestellen hebben zij mooie cijfers behaald en zich verbeterd ten opzichte van de vorige wedstrijd.
In totaal scoorde Kiki 50.150 punten, hiermee eindigde ze net naast het podium op de 4e plaats. Anna turnde 46.850 punten bij elkaar.
Ook Elisha turnde in deze categorie. Ze zit nog maar een paar maanden op turnen en dit was haar eerste wedstrijd. Ze heeft iedereen laten zien hoe netjes ze kan turnen en wat ze in een korte tijd allemaal al heeft geleerd. Ze eindigde op de 2e plaats met 51.400 punten. Heel goed!

Alle meiden hebben goed hun best gedaan en mooie oefeningen laten zien! De trainsters zijn hartstikke tevreden.

Greetje en Rosalie bedankt voor het jureren!

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.