Turnwedstrijd SVT, VAKO en ZGV trekt veel publiek !

In de turnhal in Vries vond zaterdag 13 December een geslaagde turnwedstrijd plaats .

Zoals sinds jaren  gebruikelijk gingen de turnselecties van SVT ,VAKO en ZGV met elkaar de onderlinge strijd aan op vier verschillende toestellen en op verschillende niveaus. De publieke belangstelling was uitstekend.

Er kwamen in totaal 33 meiden in actie .Opvallend was de gezellige sfeer, men klapte voor elkaars prestaties en iedere deelneemster deed haar uiterste best .

Sommige meiden vonden het best spannend en moeilijk ,maar als de moeilijke oefening lukte, was de blijdschap van het gezicht af te lezen.

Door de ontspannen sfeer durfden enkele deelneemsters  het aan om een extra moeilijk onderdeel voor het publiek te tonen zoals een mooi uitgevoerde Tsukahara van Lissete Hof van ZGV bij Sprong .

Doordat de drie verenigingen op verschillende vlakken samenwerken waren er ook voldoende juryleden ,diplomaschrijvers en andere helpers en liep alles op rolletjes. Meiden die te geblesseerd waren hielpen ook mee door de jurybriefjes te halen of door de muziek te bedienen

Hier blijkt uit dat een individuele sport toch voor  een geweldige teamspirit kan zorgen .

Na de puntentelling bleek dat de prestaties aan elkaar gewaagd waren .Zo behaalde alle drie de verenigingen twee keer goud in een bepaald niveau.

In totaal behaalde VAKO de meeste medailles (8),en hielden ZGV en SVT elkaar in evenwicht met elk  5 medailles .

Tenslotte werd een leuke groepsfoto gemaakt .

De einduitslag is als volgt:

D1 instap en pre instap :

1. Sam de Keyzer (ZGV ) 52,85,

1. Roos Prak (VAKO) 46,95
  2. Jade Klaassens (SVT) 44,50
  3. Dewi  Boijenga (SVT) 42,65

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.