Turnwedstrijd RWS B Westerbork

RWS B (4e divisie) wedstrijd in Westerbork 21 januari 2017

De dag begon vroeg voor de junior turnsters Inge Enting, Jolein Kievit en Lianne Vroom en hun supporters. Het eerste toestel was balk en dat was meteen een lastig toestel. Na een aantal vallen van de meiden waren er ook overwinningen op dit toestel. Zo liet Jolein voor het eerst een boogje op balk zien zonder te vallen en sloot Lianne haar oefening af met een achterover salto gehoekt. De meiden wisten zich na deze moeizame start goed te herpakken op vloer. Ze lieten hier alle drie een stabiele oefening zien. Op sprong kwamen de meiden echt goed op gang en twee mooie overslagen zorgden voor een 11,95 voor Inge. Dit zorgde voor een eerste plaats op dit toestel. Jolein liet zowel een half in – half uit zien als een overslag en werd derde op dit toestel. Het laatste toestel was brug. Hier werd Lianne’s oefening zonder stopjes goed gewaardeerd met een 11,15 dit was de hoogste score op dit toestel. Lianne veroverde de bronzen medaille met een verschil van 0,125 ten opzichte van de tweede plaats.

Brons Voor Lianne !

Hierna was het de beurt aan Nikêh Boer en Sosha Dijkstra. Terwijl Sosha met knikkende knieën stond te wachten op haar beurt, had Nikêh er vooral heel veel zin in. Nadat Sosha de arabier flikflak op vloer alleen had geturnd werd ze al iets enthousiaster. Toen ze hierna met gemak twee keer een overslag over de pegasus turnde kon de dag eigenlijk niet meer stuk. Op brug maakte ze een klein foutje, maar turnde uiteindelijk alsnog een hele mooie salto af. Nadat ze ook de balk oefening had gedaan, mocht ze de bronzen medaille in ontvangst nemen. Nikêh turnde ondertussen aan de andere kant van de zaal. Ze turnde een nette brug oefening, waarin het zwaaien steeds hoger en beter gaat. Op dit toestel werd ze met een score van 11,55 vierde. Hierna mocht ze naar balk terwijl Jolein en Inge haar gezelschap hielden en Greetje haar moest jureren. Het derde toestel was vloer, hier turnde ze erg netjes en werd ze tweede. Bij sprong ging vooral de tweede sprong erg goed. Uiteindelijk werd Nikeh vijfde.

Brons voor Sosha !

In wedstrijd 3 turnde Lieke Fonk haar eerste grote wedstrijd. Ze deed goed haar best en liet verbeteringen zien ten opzichte van de oefenwedstrijd in december. Vooral op vloer liet ze een hele nette oefening zien. Ze werd in een grote groep 2i st

Lieselotte vos, Nora Pesman en Silke Slijkhuis turnden ook in deze wedstrijd. Silke startte met een rare duikeling van de brug waardoor iedereen wel even van slag was maar gelukkig kon ze haar wedstrijd voortzetten al deed haar rug wel wat zeer. Ze werd toch nog knap 9e. Nora en Lieselotte turnden goed en het was bovenin erg spannend. Lieselotte was erg verrast dat ze naar het podium mocht voor de bronzen medaille. Nora werd 6e

Brons voor lieselotte !

Linde van de Broek turnde een goede wedstrijd. Ze werd op elk toestel derde. Ze werd 1e in het totaal klassement. Goud voor haar! Aafke Enting turnde in de laatste wedstrijd.  Aafke maakte het bij sprong nog even spannend voor zichzelf, de twijfel sloeg toe. Gelukkig liet ze 2 mooie overslagen zien. Op vloer turnde ze heel netjes en hier werd ze zelfs 3e. Ze was erg blij dat ze na 3 toestellen 4e stond in het klassement. Ze moest alleen nog evenwichtsbalk doen. Jammer genoeg viel ze met radslag van de balk maar wist de schade beperkt te houden. Ze werd 8e in het eindklassement. Al met al een geslaagde dag. Kijk voor leuke foto’s op de site van SVT. Dank aan de jury voor weer een lange jurydag.

Goud Voor Linde !

Volgende week turnt Jade klaassens haar eerste wedstrijd in de 3e divisie.

Onderlinge wedstrijd VAKO-ZGV-SVT  17 december

Medaillewinnaars voor SVT waren:

nivo D2: Nikêh Boer 2e, Aafke Enting 3e

Nivo D1: Nora Pesman 3e