Turnwedstrijd 25-3-17

Om 7:15 onderweg naar Hoogeveen want daar had ik zaterdagochtend een turnwedstrijd. Eerste toestel: balk. Nou dat was een niet al te beste start, twee keer gevallen. Uiteindelijk toch nog een 7,600 gehaald. De eerste toestelronde duurde behoorlijk lang aangezien de geluidsinstallatie het niet meer deed en ze probeerden hem weer aan de praat te krijgen maar er werd besloten dat de turnsters hun oefening zonder muziek moesten doen. De stress sloeg er even in maar gelukkig werd er nog een 2e geluidsinstallatie geregeld waardoor we gewoon weer op muziek konden Daarna kwam vloer en tijdens het inturnen ging alles bijna goed. In de tijd dat ik moest wachten was er nog wat gedoe met de 2e geluidsinstallatie die het had begeven maar gelukkig werd dit snel genoeg opgelost. Tijdens mijn wedstrijdoefening ging het opzich niet slecht alleen de salto  ½  landde ik te diep en viel achterover. Het cijfer van vloer was 9,600. Na vloer kwam sprong en hierbij ging het inturnen goed en de wedstrijdsprongen gingen ook goed. Een 11,200 voor sprong. Hiermee werd ik 9e van de 38 turnsters. En als laatste toestel had ik brug. Daar had ik nog wel even zin in en mijn oefening ging redelijk goed.  Een 7,900. Het was een leuke wedstrijd op die vroege ochtend in Hoogeveen en ben tevreden met de resultaten.

Jade Klaassens.

Van een trampolinewedstrijd door naar een turnwedstrijd. Zaterdagochtend tijdens de trampolinewedstrijd kon ik niet wachten om naar de turnwedstrijd te kunnen. Ik kwam ’s middags aan in Hoogeveen en was onder de indruk van een hele mooie nieuwe zaal. Zo zag ik ook voor het eerst een pegasus die aan de oplader zat! Aangezien ik al was geplaatst voor brug en de provinciale kampioenschappen, was mijn doel me te plaatsen op de andere onderdelen. Na de warming-up begon ik op sprong. Dat vond ik wel erg fijn, dan kon ik mijn zenuwen eruit rennen. Mijn doel was om 2x een half in half uit te springen. Helaas kreeg ik daar te horen dat, als je je wilde plaatsen voor sprong je 2 verschillende sprongen moest laten zien. Dus ging ik voor een overslag en een half in half uit. Op een klein sprongetje na bij de landing, was ik erg tevreden over mijn sprongen. Na sprong ging ik naar de brug. De brug ging ook erg goed voor mijn gevoel. Helaas kreeg ik maar een laag cijfer op brug. Toen ik naar de balk  ging, ging het in-turnen erg goed. Helaas viel ik bij de wedstrijd 2x van de balk af en had ik een aantal wiebels. Als laatste onderdeel had ik de vloer. Tijdens het in-turnen had ik voor het eerst de salto halve draai gehaald! Hier was ik erg blij mee. Helaas viel ik bij de wedstrijd met de salto halve draai. Voor de rest was ik wel erg tevreden over de vloer. Ondanks dat niet alles ging zoals ik wilde, ben ik wel erg tevreden. Ik ga verder met oefenen op de dingen die nu niet helemaal goed gingen en ik heb heel veel zin in de provinciale kampioenschappen en de toestelfinales.

Dewi Boijenga.

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.