Training voetbaljeugd tot en met 18 jaar.

We mogen weer sporten, althans de jeugd tot en met 18 jaar, weliswaar onder bepaalde voorwaarden, maar toch. Eindelijk na een zevental weken de buitenlucht in.

Vanaf 29 april zijn de regels versoepeld voor sportactiviteiten voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Deze versoepeling is bedoeld voor trainingsactiviteiten in de buitenlucht.

Wedstrijden of sportvormen met het karakter van een competitie blijven verboden.

Zowel de NOC-NSF als de Vereniging Drentse Gemeenten hebben een aantal regels voor deze buitensportactiviteiten, die uiteraard ook bij ons van toepassing zijn.

• Behoud ten minste 1,5 meter afstand van elkaar (uitzondering geldt voor sportende/spelende kinderen tot en met 12 jaar.)
  • Bij klachten zoals koorts, hoesten of verkoudheid geldt ook voor kinderen en begeleiders: blijf thuis. Deelnemers worden om deze reden teruggestuurd.
  • Als een huisbewoner koorts heeft, blijft u of uw kind thuis.
  • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
  • Ga voordat je naar de sportlocatie vertrekt thuis naar het toilet.
  • Was voor je training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.
  • Was na bezoek training bij thuiskomst je handen met water en zeep.
  • Op het sportpark, dus ook op de Spil, is het verboden de kleed-en wasgelegenheid te gebruiken voor omkleden en/of te douchen. De Spil en dus ook de kantine blijft gesloten.
  • Alleen deelnemende kinderen en jongeren, sportbegeleiders en coronaverantwoordelijken zijn op de sportlocatie aanwezig.
  • Buitensportverenigingen mogen buiten trainen met jeugd tot en met 12 jaar. Hierbij gelden voor kinderen onderling geen afstandsbeperkingen. De trainer blijft wel op minimaal 1,5 meter afstand van de deelnemers.
  • Jeugd van 13 tot en met 18 jaar mag trainen, maar zij moeten 1,5 meter afstand bewaren. Dit maakt dus ‘normaal’ trainen niet mogelijk.
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de training aan op de sportlocatie.
  • Kinderen en jongeren komen in sportkleding naar de locatie. Ze kunnen zich niet omkleden en douchen en gaan na de activiteit direct van het terrein.

Afspraken en acties op het sportpark de Spil.

Bij ons op het sportveld zijn naast de trainers nog een aantal (bege)leiders aanwezig om te  assisteren.

Daarnaast is het verzoek aan ouders gedaan voor hulp op de sportaccommodatie om de binnenkomst en het vertrek van sporters in goede banen te leiden.

Met afscheidingslinten worden de aanloop- en vertrekroutes aangegeven.

Tevens kan men bij aankomst op het sportpark de handen wassen met desinfecterende zeep.

De ouders, die bij het aankomst- en vertrekpunt aanwezig zijn, dragen gele hesjes, die na een keer gedragen te zijn, zullen worden gewassen.

Eindelijk kan men ‘los’ , maar blijf voorzichtig en houd je aan de regels en afspraken.

Blijf nog niet hangen na een training, maar ga dan zo snel mogelijk naar huis.

Een ieder veel sportplezier gewenst en blijf gezond!

Namens het bestuur van de Spil en SVT.

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.