SVT-volleybalsters niet naar grote hoogten in De Zeijer Hoogte

Vanavond, maandag 10 janauri 2018, stond de eerste uitwedstrijd na de kerstvreterijen en oliebollen op het program.

Nieuwkomster Sarah blijkt OOK van oudsher spelverdeelster te zijn: dat maakt 5. Voor deze wedstrijd zijn alle 5 spelverdeelsters beschikbaar, maar om daar nu de match mee te winnen… Hilja besluit te gaan fuiven aan de Berkenlaan en Sarah gaat in de aanval. Vol goede moed, en met coach Thea en support Gé, die binnenkort weer aan de bak mag na een lange revalidatieperiode, togen we naar Zeijen.

We zijn onder de indruk van het gebouw, hoe lekker warm en schoon de kleedkamers zijn en het SVT-groen in de speelzaal. Meteen ook een puntje van aandacht voor onze bouwcommissie: wij willen graag voldoende haakjes op de juiste plaatsen bij de douches en geen miezerstraaltje!

Vol goede moed gaan we even gelijk op. Maar dan loopt Zeijen in de eerste set uit en kijken we al snel aan tegen een 20-10 achterstand. Het wordt uiteindelijk 25-11.

Set twee vergeten we zo snel mogelijk. 25-5 voor de boeken.

Set drie geeft Thea mee: achterin de hoeken prikken, en niet te ver naar achteren in het veld! De tegenstanders serveren hard achterin, en de meeste ballen lijken uit te gaan, als wij er niet met onze tengels aanzitten. Thea wil graag minimaal tien punten binnenslepen in deze set. Het worden er 11. Maar of we daar nu blij mee moeten zijn? Afgedroogd door SVZ!

Blijft over de derde helft. Of heet dat in volleybaltaal de vierde helft? Die was eigenlijk het beste. En net zo snel als de overige sets. Binnen een uur (nee, dat is een beeeetje overdreven) zitten we weer in de auto naar Tinaorl.

Op de naar oefenwedstrijd aanstaande maandag tegen het team van Anouk Haayema!

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.