SVT jongens met 5 medailles naar huis !!

SVT jongens met 5 medailles naar huis

In de mooie nieuwe groene-witte wedstrijdpakken en trainingspakken mochten de jongens van SVT op 18 februari afreizen naar 2de exloërmond om deel te nemen aan de regionale heren wedstrijd.

In wedstrijd 2 turnden Finley Monker, Bo Arends en Geert Jan Fonk allen in niveau 15.

Broek aan, broek uit, sokken aan of uit het was nog even lastig, maar de jongens hadden in ieder geval veel plezier! De oefeningen zagen er netjes uit ook al was het soms nog lastig te onthouden: 3 keer zwaaien? 4 keer zwaaien? Of toch 5 keer zwaaien? Bij vloer lieten de jongens het beste zien wat ze in zich hadden. Finley haalde van zijn groepje het hoogste cijfer op dit onderdeel namelijk 17,85. Bo kreeg met een 18.75 het hoogste cijfer op rek. Geert Jan had met 19,00 punten het één na hoogste cijfer op voltige met 0,05 verschil ten opzichte van de eerste. De jongens waren voorbereid op een teleurstelling, er waren immers nog heel veel andere jongens die goed hun best hadden gedaan. Toen eerst Finley naar voren werd geroepen met 101,85 punten voor de bronzen medaille in de categorie Benjamin niveau 15 waren de jongens al erg blij. Toen later ook Bo en Geert Jan een gedeelde derde plaats behaalde in de categorie instap niveau 15 met 104,20 punten was het feest compleet.

In wedstrijd 3 turnden Jako Zuurd en Aljan Leiting. Ze begonnen op ringen en ondanks dat Jako zijn oefening helemaal door de war haalde, deed hij dit wel erg netjes. Hij haalde hier 17,65 punten en dat was de hoogste score van de instappers niveau 14. Aljan liet hier ook een nette oefening zien en die werd beoordeeld met 17,15 punten. Het volgende toestel was sprong en de jongens deden ook hier goed hun best. Bij brug werden de zwaaitjes nog eens extra geteld door de jongens en deze werden met mooie rechte benen uitgevoerd. De jury kon dit erg waarderen en de D-scores bestonden uit tienen. Op rek haalde Jako een super score van 18.20 punten en ook Aljan had hier de hoogste score van zijn groepje 17,55. Bij vloer lieten de jongens zien wat ze waard waren en met mooie handstanden, rechte benen en goede radslagen was ik een zeer tevreden trainster. Bij voltige ging het vooral om het onthouden van de verschillende oefeningen en de jongens lieten zien dat ze zelfs na zo’n lange warme wedstrijd toch de concentratie konden vinden om ook dit keurig uit te voeren. Aljan had de scorelijsten al goed bekeken en nadat de prijsuitreiking was geweest en beide jongens met twee gouden medailles de tribunes op kwamen, kon hun dag niet meer stuk!

Marleen Kamphuis.

Brons voor Finley !

En Brons voor Bo en Geert jan !

Goud voor Jako !

Goud voor Aljan !

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.