SVT JO9-1 kampioen

Verslag   Be Quick 1887 JO9-6 –Tynaarlo JO-1 (F1)                                                          6

Afgelopen zaterdag vertrokken om 9.10 uur richting de Esserberg met achterin de auto’s de toch wel wat zenuwachtige jongens. Want dit  was de laatste en beslissende wedstrijd. Er moest gewonnen worden om in de stand gelijk te blijven met Hoogezand die samen met ons bovenaan stond. Zij moesten zelf om 8.45 uur voetballen tegen de nr 3 Noordwolde.  Na een korte speech ( “over spelen, vrij lopen” je kent dat wel en de kreet “we moeten winnen”) betraden we het kunstgras van Be Quick.  Na amper 10 minuten hadden we al 2 in het netje van de tegenstander liggen en hoorden we van een  bronJ ,  jaja, dat Hoogezand met 0-0  de ranja in de kleedkamer op zocht.  Nog geen 10 minuten later hoorden wij en alle meegereisde ouders en opa’s & oma’s opnieuw dat de eindstand in Hoogezand 0-0 was gebleven. Oftewel als wij zouden winnen waren we kampioen. De rust gingen we in met een  1-6 voorsprong. Wissel  van de keeper, glaasje ranja en een nog korte speech ( “zo doorgaan”) begonnen we aan de tweede helft op het hoofdveld van Be Quick. Na 2x 20 minuten  was de stand 3-8 en  waren we kampioen. Prachtig!! Er werden vele foto’s genomen en na onze yell vloeide de Jip&Janneke champagne rijkelijk. Terug in het pittoreske Tynaarlo op de “schapenkar” van Harold en met veel getoeter&gezang rondje dorp gedaan. Nadat de autokaravaan was aangekomen bij het sportveld en de jongens een plekje hadden gevonden in de kantine werden ze nog getrakteerd op patat & ranja.  Wat een gezellige boel was het in de kantine aangezien JO -11 ook  aanwezig was om hun kampioenschap nogmaals te vieren. Als afsluiter kregen alle kampioenen nog een echte gouden medaille. Prachtig!

Maikel, Jorn, Jesse, Ben, Marten, Luca, Gido, Ruben en Cas bedankt voor de mooie wedstrijden. En natuurlijk alle ouders en opa’s &oma’s bedankt voor jullie support dit seizoen en deze prachtige dag!

Op naar de volgende competitie.                      Groeten Richard, Bert en Jan