SVT F1 – Dwingeloo F1 9 april.

Wijze lessen voor Tynaarlo F1

Tynaarlo F1 is niet gewend om te verliezen, slechts één keer gebeurde dat in het half jaar dat we nu bezig zijn. Toen waren er de tranen vanwege het zowel het verlies als de vermoeidheid. Dit keer verloren we weer. De ene kan hier beter omgaan dan de ander is gebleken. Ook dit moet je leren, ondergetekende weet hoe lastig dat is. Hopelijk is dit een wijze les geweest .

Ook een wijze les voor het hele team, als je kansen niet maakt tegen een goede tegenstander, dan krijg je de deksel op de neus. Dit keer kwam Dwingeloo naar ons sportpark, een team met wederom de nodige fysiek, weinig tot geen zwakke plekken en een aantal erg goede spelers. De eerste helft was niet hoogstaand, maar wel veel strijd vooral op het middenveld. De beste kansen voor Tynaarlo, al was het Dwingeloo wat met een 0-1 voorsprong ging rusten. In de rust werd afgesproken om alles op alles te zetten. Met Jesper D voorin erbij zouden we nog gevaarlijker worden. Dit gebeurde ook, maar de bal wilde er gewoon niet in. Omdat Dwingeloo dodelijk efficiënt was (ook een kwaliteit) en na de 0-2 beide Jespers (normaal gesproken sterkhouders)  geblesseerd aan de kant zaten, werd het een lastig verhaal. Met eigenlijk continu  teveel spelers voor de bal werden we slachtoffer van een goed counterende tegenstander. Wederom een wijze les.

Keeper Maikel pakte uiteindelijk nog een aantal ballen, anders was de score nog hoger uitgevallen dan 1-5. Ook de leiding van Dwingeloo was van mening dat we eigenlijk wel een punt verdiend hadden.

Volgende week op bezoek in Vries bij VAKO F1, zij zullen ongetwijfeld hun nederlaag hier in Tynaarlo recht willen zetten.  Wat er ook gebeurt, we zullen onze huid duur verkopen. Zeker na de wijze lessen van deze wedstrijd.

Harold D