Stemmen geteld!

Wat geweldig: het enthousiasme van de SVT-leden in en buiten Tynaarlo en de inwoners van Tynaarlo die mochten stemmen over de nieuwe naam van het sportpark van Sportvereniging Tynaarlo (SVT): de combinatie van de voetbalvelden én de nieuwe MFR (multifunctionele ruimte) die langzaam maar zeker gestalte kreeg.

Bij de Alldro stond een stembus, waarin de stembiljetten in de periode tot en met 15 november konden worden ingeleverd. Af en toe wierpen we een blik in de bus… de stapel stembiljetten groeide en groeide!

Gisteren, 2 december, werd de bus geopend in ‘huize Nienhuis’ en vond de telling plaats.

Wij waren blij verrast dat er maar liefst 122 formulieren inzaten (omdat er per huishouden maximaal twee stemmen mochten worden uitgebracht, was het totaal aantal stemmen meer dan 200!).

Sommige formulieren waren zelfs voorzien van extra uitleg waarom er juist wel of juist niet werd gekozen voor een bepaalde naam. Fantastisch, die bevlogenheid!

We hebben alle formulieren gescreend en kunnen niet anders zeggen dan dat de stemmers een mooie mix vormden: van jong én oud, van leden en niet-leden, van Tynaarloërs en SVT-leden die elders wonen.

Even terug naar hoe het begon:

• In het voorjaar werd opgeroepen via het sportkrantje en andere communicatiemiddelen om een naam te verzinnen voor het sportpark van SVT, met daarop een nieuwe MFR. Er kwamen volop mooie inzendingen binnen!
  • Half juni werd de commissie Naamgeving MFR door het hoofdbestuur van SVT in het leven geroepen.
  • Opdracht: bedenk een procedure om leden van SVT (niet alleen voetbal, maar ook van de andere sporten; niet alleen in Tynaarlo, maar ook leden ‘van buiten’) en potentiële gebruikers van de MFR (inwoners van Tynaarlo die de multifunctionele ruimte bij de voetbalvelden kunnen huren van de stichting Sport en Welzijn Dorp Tynaarlo t.b.v. optimale ontplooiingsmogelijkheden ontwikkeling van sport-, spel en bewegingsactiviteiten / dorpshuisactiviteiten) een definitieve naam te laten kiezen.
  • De commissie, bestaande uit een mix van personen actief in het hoofdbestuur van SVT (Roelof Leuning – voetbal en Siep Diemer – gym/volleybal), een persoon van sponsoring (Margriet Nienhuis), een persoon vanuit de Historische Vereniging (Fenno Scheeringa) en een persoon uit het dorp die het reilen en zeilen uit Tynaarlo kent (Annemarie Kasper) ontving een lijst met 19 naam-suggesties, waarbij de bedenker achterwege was gelaten. Hieruit selecteerde de commissie er vier, en vervolgens kon er gestemd worden!

De uitslag is bekend… Bij de officiële opening van het sportpark met de nieuwe MFR (multifunctionele ruimte) zal de nieuwe naam bekend worden gemaakt!

©2020 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.