Start seizoen 2019-2020

Nieuws van het hoofdbestuur.

De school is weer begonnen en dat geldt tevens voor het sportseizoen 2019-2020.

Alle sporters kunnen nu terecht in de nieuwe accommodaties. Eind juni is de nieuwe gymzaal geopend en kunnen de gymnasten en volleyballers hun sporten trainen in deze nieuwe sportzaal, die breder en hoger is. Ook kan in de wintermaanden deze zaal gebruikt worden voor training van de jongste jeugd bij het voetbal.

Wellicht bestaat de mogelijkheid, dat deze sportzaal in de toekomst ook voor andere sporten gebruikt kan worden. Hierbij kan worden gedacht aan tafeltennis en badminton.

Maar allereerst gaan gymnastiek en volleybal gebruik maken van deze zaal en dus geen reizen meer naar locaties buiten het dorp. Tevens hopen (en verwachten) wij, dat gymnasten, die zich enige tijd geleden afgemeld hebben, nu weer terugkomen bij de SVT.

Niet alleen de sportzaal is gereed en in gebruik, maar eindelijk is nu de rotonde en de nieuwe parkeerruimte bij de Spil klaar. Uiteraard geldt dat deze parkeerfaciliteit voornamelijk voor onze gasten is en verwachten wij, dat onze eigen sporters en gebruikers van de Spil zoveel mogelijk op de fiets komen. Helaas is de fietsenstalling nog niet up-to-date, maar daar zal de komende tijd, met name door de gemeente Tynaarlo, hard aan gewerkt worden. En zo is er nog een aantal zaken, waarbij de nodige puntjes op de i moeten worden gezet. In elk geval is de oversteek naar de sportvelden en de Spil een stuk veiliger, maar waakzaamheid bij het oversteken blijft.

Bij de Spil wordt nog gekeken naar de mogelijkheid voor jeu de boules. In de buurt van het terras is ruimte voor een dergelijke baan.

Verder zijn wij toegelaten tot de Regeling gratis VOG en zullen wij binnenkort de VOG aanvraag voor onze vrijwilligers en trainers voorbereiden.

Binnen het hoofdbestuur loopt momenteel een vacature, want ondergetekende heeft reeds enige tijd geleden aangegeven dat hij er een punt achter zet of eigenlijk al gezet heeft.

Nu alles op het punt staat te beginnen of reeds begonnen is, is het raadzaam zo spoedig mogelijk een kandidaat voor deze functie te vinden.

Op onze ALV in oktober hopen wij de nieuwe voorzitter voor te stellen.

Nieuw in het hoofdbestuur is Lydia Pieters, die de taak PR/Sponsoring heeft overgenomen van Annemarie Kasper.

Nog een mutatie, ofschoon dat niemand deze opviel. De taak kantinebeheer werd al geruime tijd prima uitgevoerd door Joke Zijlstra. Nu deze functie binnen de stichting valt, vervalt die dus bij het hoofdbestuur en is Joke nu nog één van de beheerders van de Spil met dezelfde werkzaamheden, die zij voor de SVT heeft gedaan. We willen van onze kant beide dames van harte bedanken voor hun inzet.

Namens de sportvereniging wens ik iedereen een goed, gezond en succesvol seizoen toe met hopelijk aan het eind vele mooie medailles en/of bekers.

Arie Dallinga

Voorzitter SVT