Regionale wedstrijden voor de turnselectie meisjes van start

Afgelopen zaterdag was de eerste regionale wedstrijd van dit seizoen voor de turnsters van SVT. Er  waren 4 wedstrijdrondes na elkaar waarin in totaal zo’n 250  turnsters hun oefeningen lieten zien.

Aafke en Nina beten om 8.00 uur  het spits af in de sporthal in 2e Exloermond. Nina begon met een goede overslag over de pegasus en een stabiele balkoefening. Ze eindigde als nr. 3 op het podium! Aafke turnde vooral op brug erg netjes, ze werd 9e in haar klasse.

In de 2e wedstrijd turnden de instappers Dewi, Kiki, Eline, Anna,Sofie en Aymee hun allereerste regionale wedstrijd. Best spannend en zo hier en daar liep alles nog niet helemaal zoals ze wilden maar er werd veel geleerd van opgedane ervaringen. En zelfs een meisje op het podium. Sofie werd heel netjes 2e ! Dewi werd 6e, kiki 7e, Aymee 8e, Eline 14e en Anna 16e. Sofie plaatste zich hiermee voor de Drentse kampioenschappen en alle 4 de toestelfinales.  Ook Sosha turnde in deze wedstrijd. Ze turnde op brug het 3e beste cijfer van haar groep en in totaal werd ze 10e.

In de 3e wedstrijd  kwamen Lieke,Lieselotte,Nora,Linde en Jolein in actie. Lieke turnde vooral op balk en brug erg goed maar kwam bij haar 2e sprong niet goed uit waardoor er maar 1 sprong telde hierdoor was er geen uitzicht op een goed eindtotaal. Ze werd 9e. lieselotte komt net terug van een teen blessure. Hierdoor miste ze enige routine maar met een goede brugoefening werd haar eindscore prima. Ze werd 7e in haar klasse. Nora werd mede door een goede overslag over de kast en salto met plankoline netjes 6e. Helaas was Silke ziek. Linde en Jolein lieten  mooie oefeningen zien op vloer en balk. Jolein kreeg voor haar brugoefening zelfs de hoogste score van haar klasse! En plaatste zich hiermee voor de toestelfinale. We bedanken Janny en Greetje die de hele dag voor ons jureerden.

Marleen , Anouk en Anja .

Voor de wedstrijd  even een Selfie maken  ..  Marleen , Aafke en Nina

Brons voor Nina !

De Instappertjes  van SVT !

Zilver voor Sofie !