Prima Turnweekend voor SVT

Turnweekend prima verlopen voor SVT

Afgelopen weekend stonden er zowel voor de meisjes in de RWSB als de jongens een wedstrijd op het programma.

De jongens turnden in Hollandscheveld een competitiewedstrijd. Finley was niet helemaal fit maar deed goed zijn best. Hij plaatste zich als 8e even als  Geert-jan die 6e werd, voor de districtfinale  op 6 april in Lemmer.  Bo en Jako turnden ook een goede wedstrijd maar plaatsten zich net niet.  Bo werd 15e en Jako werd 7e.

In Westerbork turnden de meisjes uit de RWSB  hun 1e wedstrijd. Het was voor Annechien  haar eerste regionale turnwedstrijd en dat was best spannend. Ze turnde een prima wedstrijd en werd 1e in de instap D2! Ze plaatste zich voor de PK en tevens voor de toestelfinales balk en brug. Anna en Eline hadden een goede start op brug, waar Eline zich plaatste voor de toestelfinales. Anna had op balk even een black out en was helemaal haar oefening vergeten. Met hulp van Eline maakte ze haar oefening nog af. Hierdoor liep ze achterstand op. Anna turnde verder een superwedstrijd dus ze had al helemaal zin in de aankomende wedstrijd op 30 maart. Eline werd 13 en Anna 12e. In de keuzeoefenstof F turnde Nina een spannende wedstrijd. Het lag erg dicht bij elkaar en na 3 toestellen stond ze 4e. Toen ze bij de prijsuitreiking de zilveren medaille kreeg omgehangen straalde ze van oor tot oor. Sosha turnde ook in deze wedstrijd in keuze E. Haar brugoefening werd beloond met een plek in de toestelfinale. Ze werd 12e in het algemeen klassement. Aafke turnde in wedstrijd 3 in de keuze F en had een goede dag met veel persoonlijke overwinningen. Zo liet ze een salto zien op vloer en deed ze deze ook als afsprong bij balk, super hoog! Bij brug haalde ze ophurken en schrok ze zelf een beetje van haar mooie tegenspreiden af met een halve draai. In wedstrijd vier waren Lieke, Nora en Lieselotte aan de beurt. Lieke turnde in pupil 2 d2 en haalde de koprol op balk en liet een keurige vloer oefening zien. Haar laatste toestel was sprong en haar tweede sprong was super mooi! Nora en Lieselotte turnden in de andere baan in jeugd d1. Beide sprongen ze Arabier flink flack op vloer en ook sprong deden ze met veel overtuiging. Op brug werd ophurken door beide meiden gehaald. Aafke, Lieselotte en Lieke werden alle drie 14de. Nora werd 8ste. Een wedstrijd met veel persoonlijke overwinningen en ook verbeterpunten voor de volgende wedstrijd op 30 maart in Rolde. Annet, Janny en Greetje weer erg bedankt voor jullie jury inzet!!

Anja en Marleen

Turnwedstrijden aankomende weken:

16 maart             RWSA meisjes (Esther en Anouk)

30 maart             RWSB meisjes

6 april                   Districtfinale jongens en RWSA (Anja)

13 april                 RWSB meisjes Drents kampioenschap

11 mei                  RWSA en B toestelfinales