Openingsfeest + gymuitvoering 8 en 9 juni 2018

Wat een fantastisch weekend!!! En wat een seizoen.

Inderdaad, waar een (klein) dorp al niet groot in kan zijn.

Vrijdag gestart met de 1e uitvoering van gymnastiek en zaterdag de 2e, dit voorafgaand aan de officiële opening van het MFA, ons multifunctioneel gebouw.

Dit keer vond de gymuitvoering plaats in een heuse circustent (Circus Monte Tynaarlo), opgezet op het bijveld van ons sportpark, waar 2x een schitterende show werd gepresenteerd door gymnasten van onze vereniging in een uitverkochte circustent. Klasse gedaan.

Na de 2e uitvoering werd alles in gereedheid gebracht voor de officiële opening van ons multifunctioneel gebouw. Vanaf 15.30 uur stroomden de eerste gasten al binnen en ontving iedereen een muntjes voor een aantal consumpties. Tussentijds werden er heerlijke hapjes gepresenteerd door een aantal jonge dames, hapjes bereid door Café Centraal.

Om half vijf werd iedereen welkom geheten door Hans en Harry, die beiden, na hun toespraken alle aanwezigen verzochten om naar het hoofdveld te gaan, waar na enige tijd 3 parachutisten landen met de vlag van Tynaarlo en de sleutel voor de opening van het gebouw. Deze sleutel werd vervolgens in een estafette loop door jonge voetballertjes overhandigd aan Hein van Daalen, die vervolgens in een kort woordje deze sleutel overhandigde aan de heer Thijssen, burgemeester van de gemeente Tynaarlo.

Na de woorden van de heer Thijssen, waarin o.a. werd gesproken over samenwerking met andere verenigingen en hij daarbij symbolisch een vaantje van VAKO aanbood, werd de deur naar het MFA geopend en was de opening een feit.

Een ander feit was de bekendmaking van de nieuwe naam. Uit een viertal namen, die de namencommissie had geselecteerd uit een totaal van ca. 20 namen, kon iedereen een voorkeur uitbrengen. Roelof Leuning bracht dit voren en werd de bedenker van de naam, Hans Westerhof, naar er bij geroepen om samen met ondergetekende op de rode knop te drukken, waarna op een doek de nieuwe naam zichtbaar werd. De Spil is nu de naam van het MFA en het complex.

Na speeches van ondergetekende, Anketrien Schillhorn van Veen, voorzitter van de vereniging Dorpsbelangen en de heer Stroetinga van de KNVB, kon iedereen het nieuwe gebouw bezichtigen.

Onder het genot van een drankje en een hapje van een aantal BBQ’s kon het feest beginnen.

Met prima muziek genoot iedereen van het heerlijke weer en de nodige consumpties om daarna (het moest wel enigszins donker zijn) getuige te zijn van een spectaculaire laser show van DTL Laser. Na deze show kwam een eind aan het buitengebeuren en ging het feest door tot aan vermoedelijk de kleine uurtjes.

En dan is het zondag, de dag na alle activiteiten en laat je alles nog even de revue passeren wat afgelopen dagen al niet is gebeurd en met hoeveel inzet dit door vele en vele vrijwilligers tot stand is gekomen.

Ik wil dan ook iedereen, maar dan ook iedereen, die op welke manier zijn of haar steentje(s) heeft bijgedragen ontzettend bedanken om dit geweldig openingsfeest met de gymuitvoering mogelijk te maken.

HET                               WAS                              FANTASTISCH!!!!!!!!!!!

Daarmee komt zo langzamerhand een einde aan een zeer speciaal seizoen, nog een weekend van het Driede toernooi en we kunnen zo langzamerhand richting de vakanties gaan en ik vermoed dat menigeen daar nu al naar uitkijkt.

Niet alleen de vrijwilligers, die het openingsfeest en de gymuitvoering mogelijk hebben gemaakt, maar alle sponsoren, donateurs en elke vrijwilliger wil ik hartelijk dank zeggen voor hun steun en inzet in het afgelopen seizoen.

Iedereen een mooie zomervakantie gewenst en tot ziens in het nieuwe seizoen 2018-2019, waarin eindelijk de aanleg van de rotonde en de parkeerruimte voor auto’s en fietsen op het sportpark De Spil gaat plaatsvinden.

Arie Dallinga – voorzitter sportvereniging Tynaarlo

©2018 Sportvereniging Tynaarlo. Alle rechten voorbehouden.